Gerardo Rosales
Gerardo Rosales Aangeleverd

Latinjazz bij Observant

29 november 2022 om 12:38 Overig Deel je nieuws

Iedere eerste vrijdag van de maand organiseert festival Dias Latinos een Latijns-Amerikaans optreden bij de Observant. Op woensdag 7 december speelt percussionist Gerardo Rosales met zijn Latin Jazz Quartet. Lekker dansen, of luister je liever naar de muziek? Het kan allebei!

Gerardo Rosales is op 6 juli 1964 in Caracas Venezuela geboren in een niet muzikaal gezin. Zijn liefde voor Afro-Venezolaanse and Afro-Cubaanse ritmes en muziek maakte dat hij percussie is gaan spelen. Naast zijn talent op conga´s speelt hij bongo, timbales, drums en divers klein percussie. Aan het begin van zijn muzikale carrière was hij percussionist bij internationaal bekende bands uit zijn land, zoals Orquesta Cafe, Orlando Poleo en Canelita.

In 1992 reisde hij naar Spanje om op de Expo Sevilla 92 te spelen. Hier begon zijn muzikaal avontuur in Europa. In 1993 vestigde hij zich in Nederland waar hij zowel met eigen bands als met bekende (inter)nationale bands speelde. Gerardo Rosales is creatief, heeft oog voor jong talent en werkt samen met muzikanten in diverse muziekgenres zoals latin, wereldmuziek, jazz, pop en funk. Met zijn eigen bands wil hij het liefst samen met het publiek een feestje bouwen.

Zijn Latin Jazz Quartet bestaat uit pianist Evelyn Vera Gallardo, bassist Randy Winterdal en trombonist Maarten Combrink. De aanvang van dit optreden is 20.30 uur. Kaarten á € 10,00 zijn verkrijgbaar via www.observant.nl.

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie