Het Top 2000 elftal gaat er 28 en 29 december weer tegenaan in Concordia Hoogland
Het Top 2000 elftal gaat er 28 en 29 december weer tegenaan in Concordia Hoogland Eigen archief

Top 2000 Live richt blik op Voedselfocus

28 november 2022 om 15:08 Overig Deel je nieuws

AMERSFOORT De Top 2000 Live, het initiatief van Arie Voskuilen en Vincent Tomassen, viert donderdag 29 en vrijdag 30 december aanstaande alweer het eerste lustrum. Opnieuw beklimt een elftal lokale musici het podium bij Concordia Hoogland om een reeks fameuze covers en favorieten uit de bekende eindejaarshitlijst te spelen. De kaartverkoop start vanaf 29 november bij de AH in Hoogland en bij Boni in Hooglanderveen. De netto-opbrengst komt wederom ten goede aan Voedselfocus Amersfoort.    

 “Na de pandemie voelde onze ploeg de behoefte om dit jaar wat in te halen. Eind april was er daarom een extra voorjaarseditie en nu - eind december - is er weer de vertrouwde oliebollenvariant. Wat er op de setlist staat, is elk jaar weer een verrassing,” vertelt Vincent Tomassen. “Wat ik wel kan verklappen is dat we diep in ons collectieve muziekgeheugen kruipen. Denk bijvoorbeeld aan nummers van Status Quo, Robby Williams en Toto, die bij de jeugd aan een revival bezig is. We eren ook het Nederlands erfgoed met Golden Earring, dat recent het einde van de band moest aankondigen. En we spelen ABBA. Het is de muziek waarmee velen zijn opgegroeid. Zelfs de ruigste hardrocker heeft ergens die blanke pit voor Dancing Queen, al zal ie het publiekelijk misschien nooit toegeven.”

Mede door het feit dat de totale opbrengst voor 100% naar Voedselfocus Amersfoort gaat, werkt iedereen belangeloos mee. Alle vrijkomende gelden uit de kaartverkoop worden in natura gedoneerd. Daarnaast neemt iedere bezoeker als entreebewijs een blik soep mee. Arie Voskuilen: “Het is prachtig dat we dit kunnen doen voor mensen die nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen. De kloof groeit. Zeker in deze verwarrende tijd met inflatie en stijgende energieprijzen, stijgt het aantal mensen bij de voedselbank. Dat wil je niet. Juist dan brengt onze donatie en de smaakvolle ‘Wall of Soup’ een kettingreactie op gang. ”

Zelf nemen hij en Vincent Tomassen tijdens de avonden afwisselend plaats achter de drums. DJ Jean-Paul van onder meer 033DJ’s en Soulboat zorgt voor alle muzikale voor-, tussen- en nagerechten, terwijl Frans Voskuilen opnieuw de centrale presentatie voor z’n rekening neemt. De opstelling in Concordia is zo dat een deel wordt ingericht als concertzaal, terwijl mensen in het andere deel even ‘rustig’ kunnen bijpraten. ‘Wij met z’n elven mét het soepie!’, klinkt het. Het is duidelijk: de Top 2000 gaat weer Live, de drummers slaan alvast af! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie