Basis gelegd voor Rouwen en Vieren Kas Amersfoort

28 november 2022 om 14:58 Overig Deel je nieuws

De Rouwen en Vieren Kas begint steeds meer vorm te krijgen. De vergunning is afgegeven en de basis is gelegd. 

De organisatie werkt hard om alles tot in de puntjes te realiseren. 

Het netwerk groeit, sponsors melden zich, vrijwilligers weten de aanmeldknop te vinden en ook de crowdfund actie loopt. 

Want, om dit voor project voor íedereen te laten zijn, moeten we dit samen doen en alle beetjes helpen daar nog steeds bij. 

Zo’n Rouwen en Vieren Kas roept misschien wat vraagtekens op. ´Ja, maar ik ben afgelopen jaar niemand verloren´ is een opmerking die wij regelmatig horen. Belangrijk om te realiseren, vindt de organisatie, is dat rouw breder is dan het verlies van een dierbare. 

Ook wanneer een betekenisvolle relatie eindigt, bij verlies van gezondheid en verlies van toekomstbeeld tot aan verlies van het thuisland. 

Afscheid, verlies, en rouw. Het zijn thema’s die in ieders leven een keer voorbijkomen. Soms groot en overweldigend, soms klein en liefdevol. 

Het gaat om rouwen in de breedste zin van het woord en rouwen is op zoek gaan naar een nieuwe balans, na dat verlies.  

Toch is ruimte voor rouw niet vanzelfsprekend. Het publieke domein heeft geen vaste plekken voor persoonlijke rouw, ook biedt onze cultuur weinig aanknopingspunten om het zomaar over rouw te hebben.

Er wordt vaak verwacht dat we snel weer doorgaan, er is weinig oog voor verliezen die we mee moeten maken. Zo is er bijvoorbeeld geen wettelijk rouwverlof en men wordt verwacht snel weer aan het werk te kunnen na een ingrijpend verlies. 

Oude tradities maken plaats voor nieuwe rituelen, de Rouwen en Vieren kas is er daar een van. 

Hoogste tijd voor een plek waar rouw wel aanwezig mag zijn, want rouw is liefde en zolang we rouwen, hebben we lief. 

Dat is één van de redenen dat de Rouwen en Vieren kas niet alleen ‘Rouwen’ heet. Het ‘Vieren’ gaat hand in hand met Rouwen.’

Alles hoort erbij en alles is oké. De kas is er. Voor iedereen. Even bewust stil staan bij wat je mist en waar je dankbaar voor bent.

Zelf een bijdrage leveren aan de kas? Er is een crowd fund, er is nog ruimte voor vrijwilligers en zelfs bedrijfssponsoring is mogelijk, zowel financieel als in product. 

Op de website www.rouwenenvierenamersfoort.nl staat alle informatie en bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met initiatiefnemer Amber Arlar, via de sociale mediakanalen of via het emailadres, allen te vinden op de website. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie