Afbeelding
Rouwen en Vieren Amersfoort

Rouwen en Vieren kas Amersfoort

8 november 2022 om 17:42 Overig Deel je nieuws

Fysieke ruimte voor rouw

Achter de Onze Lieve Vrouwetoren komt van 18 tot en met 30 december 2022 een fysieke plek voor rouw, herdenking en viering. Een neutrale plek van niemand en voor iedereen. 

Er is dagelijks (ook de kerstdagen) tussen 12:00 - 20:00 uur ruimte om een kaarsje te branden, een lint van dankbaarheid in één van de kerstbomen op te hangen of woorden te delen in het gastenboek. Even niet alleen maar met gelijkgestemden zijn. 

Initiator Amber Arlar van Verbind In Afscheid kwam het idee tegen dat vorig jaar als pilot op het Mercatorplein in Amsterdam georganiseerd werd. 

Gegrepen doordat deze plek gecreëerd is na behoeften van omwonenden, besloot Amber als rouw- en verliestherapeute, dit in haar eigen stad Amersfoort te realiseren. 

Een glazen kas van 4,5meter bij 6 meter komt achter de Onze Lieve Vrouwetoren aan de waterkant van de Westsingel te staan. Omringd door de geborgenheid van de stad is er in alle drukte ruimte en rust voor rouw. Belangrijk om bij stil te staan maar niet alleen te hoeven doen. De vrijwilligers van de kas ondersteunen u graag of laten u juist de ruimte, daar waar de behoefte ligt. 

Iedereen is welkom, kosteloos. 

Een bijdrage leveren aan de kas?

Er zijn vrijwilligers nodig om de kas te bemensen en voor iedereen een fijne plek te laten zijn. Er zijn twee shifts per dag beschikbaar van 11:30 - 16:15 uur en van 15:45 - 20:30 uur.

Aanmelden kan via www.rouwenenvierenamersfoort.nl of mailen naar welkom@rouwenenvierenamersfoort.nl

Komt u liever zelf een kaarsje aansteken maar wilt u wel bijdragen? Doneren kan binnenkort op de website of via de QR-code in de kas. Alle beetjes helpen om het te realiseren.

De intentie is om dit een jaarlijks terugkerende plek te maken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie