Afbeelding
logo Wereldlichtjesdag

wereldlichtjesdag 11 december 2022

7 november 2022 om 08:49 Overig Deel je nieuws

WereldLichtjesDag bij Zonnespits in Elisabeth Groen‘Herdenk en eer alle overleden kinderen mee’Amersfoort 11 december 2022 – “Om 18.30 uur verzamelen we bij de Zonnespits in Elisabeth Groenin Amersfoort. Om 19 uur steken we de kaars aan en herdenken we alle kinderen die op welkeleeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. Iedereen die zich verbonden voelt, ouders,grootouders, broertjes, zusjes, overige familieleden, leerkrachten; iedereen is van harte welkom. Van te voren kan een wens of woord worden opgeschreven en in de speciale WereldLichtjesDag-boom worden gehangen. De looproute vanaf de ingang van het park naar de herdenkingsplek zal verlicht worden, door heel veel lichtjes en lieve vrijwilligers. 

Een baken van licht voor alle overleden kinderen.

Een kind verliezen kan je in elke levensfase overkomen. We herinneren en eren al die geleefde levens hoe klein of groot dan ook. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, wat je overeenkomstig hebt met elkaar is het gemis. Deze avond mag je in beweging komen, een lichtje aansteken, iets schrijven, iets neerleggen en de naam van jouw kind mag worden genoemd vertelt Lisette de Lange, één van deinitiatiefnemers achter WereldLichtjes dag in Amersfoort. 

WereldLichtjesDag - ‘World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Elk jaar op de 2de zondag in december komen wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken.Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen met zo’n enorm verlies. Nu al worden op meer dan 100 plekken in Nederland herdenkings bijeenkomsten georganiseerd, van klein en intiem en soms wat groter. Kijk voor meer informatie op www.wereldlichtjesdag.nl.

Hulp gevraagd – “Wij vragen de mensen die komen om een steen of een kei mee te nemen” vervolgtLisette. “Misschien wil je ook wel bijdragen deze avond. We zouden heel blij zijn met zakken waxinelichtjes met 6 branduren of houtblokken om de mensen te verwarmen. Schone glazen potjesvoor de lichtjes, zijn ook welkom. En We komen het graag bij je ophalen mocht dat nodig zijn!”. Voorvragen over Wereldlichtjesdag in Amersfoort stadspark Elisabeth Groen wees welkom op info@hartemens.com of mail naar lisette.lc.de.lange@gmail.com of laat een bericht achter op 06-48371262.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie