Tekenaar in actie
Tekenaar in actie Gerard Muhlradt Fotografie

Tekenaars in het Dierenpark Amersfoort

Overig Deel je nieuws

Op zondag 9 oktober zijn 35 tekenaars van de stichting Tekenen voor Kinderen te vinden zijn in het dierenpark te Amersfoort. Op deze dag viert de stichting haar 15-jarig bestaan. De stichting is een groep van professionele tekenaars die kinderen in bijzondere situaties een klein, magisch moment wil bezorgen door middel van een tekening. Kinderen in een ziekenhuis, asielzoekerscentrum, revalidatiecentrum of medisch kinderdagverblijf.

De tekenaars brengen de kinderen even in een andere wereld; de alles-kan-en-alles-mag wereld. Door te tekenen voor deze groep kinderen stimuleren we hun creativiteit en fantasie. We geven ze de controle even terug: zij bepalen wat er getekend wordt. De tekenaar is intermediair, luisterend oor en kan alles tekenen wat ze vragen.

Het eindproduct, de tekening, is meer dan een klein kunstwerkje. Het wordt vaak ingelijst, gedeeld met vriendjes en familie en werpt een positiever licht op een periode met veel zorgen. Het tekenen is een magisch medicijn en de tekenaar een tovenaar met potloden en stiften.

Zondagmiddag zullen de tekenaars de favoriete dieren tekenen voor alle kinderen in het dierenpark Amersfoort. Vanaf maandag zijn de tekenaars weer te vinden in de gangen van het ziekenhuis, revalidatiecentrum en AZC.

Meer weten over de stichting? Kijk dan op onze website : www.tekenenvoorkinderen.nl

advertentie
advertentie