Linda de Wit: G20, she rules
Linda de Wit: G20, she rules Eigen foto: Linda de Wit

herfstexpositie

24 september 2022 om 16:48 Overig Deel je nieuws

Vanaf 1 oktober t/m. 25 november 2022 is er een HERFST-EXPOSITIE van 4 kunstenaars te zien in het Cultuurhuis Stadshagen in Zwolle. Deelnemende kunstenaars, onder andere afkomstig uit de regio van Amersfoort zijn: Linda de Wit (Leusden), schilderijen, Ellen Adank (Maarsbergen), schilderijen en keramiek, Rietje Zwanenburg (Stoutenburg) , schilderijen en Marije Gies (Raalte), glaskunst. Het Cultuurhuis in de wijk Stadshagen, Werkerlaan 1 in Zwolle is geopend op elke werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Linda de Wit: Schilderijen

Onder de naam Linda Art geeft Linda schilderlessen en workshops aan volwassenen en kinderen. Dit doet ze met heel veel passie en plezier. Over haar eigen schilderproces: “Een leeg doek is voor mij een ontdekkingstocht. Hoewel de ideeën er altijd zijn wordt de uitwerking meestal een verrassing. Ze schildert figuratief en expressionistisch en heeft inmiddels haar eigen herkenbare schilderhandschrift gevonden. In haar werk vind je een grote betrokkenheid met sociaal-maatschappelijke of politieke onderwerpen. Ze probeert met haar schilderijen verhalen te vertellen en beladen onderwerpen aan te roeren. Haar kleurgebruik is desalniettemin vrolijk”. Ook tekent ze het levensverhaal van iemand met aquarel en Oost-Indische inkt. Een echtkunstwerk, genaamd Levensposter. Een uniek en persoonlijk cadeau waar je een geliefde, familielid, kennis, collega blij mee maakt.

www.linda-art.nl

Ellen Adank: Schilderijen en keramiek 

Ellen tekent en schildert al van kinds af aan. Sinds ruim 15 jaar is zij zich steeds serieuzer gaan toeleggen op de schilderkunst en het vervaardigen van keramiek en volgde daarvoor diverse opleidingen. Aanvankelijk schilderde ze veel in acryl, maar de laatste jaren heeft ze echt de liefde opgevat voor olieverf, vaak gemengd met allerlei materialen. Ze schildert graag abstracte portretten en ander abstract werk, maar ook de dieren in haar directe omgeving hebben haarwarme interesse. Ze werkt vanuit haar eigen atelier in het landelijke Maarsbergen en vervaardigt regelmatig schilderijen en keramiek in opdracht. Wat staat er toch voor een ‘gek beestje’ onderaan ieder schilderij? In plaats van haar naam signeert ze haar doeken en keramiek met haar logo. Het is een gestileerde duizendpoot, die ze zelf heeft ontworpen, omdat ze nu eenmaal een duizendpootje is.

www.Adank4Art.nl

Rietje Zwanenburg: Schilderijen

Rietje werkt vanuit haar eigen atelier RietjeArt in het landelijke Stoutenburg; Ze maakt Kunst met een Boodschap. Haar levensmotto is “Durf je droom te leven” en dat probeert ze uit te dragen in haar dagelijkse leven en in haar kunst. Kunst kijken is een beleving. Met haar kunst geeft ze een boodschap mee aan de kijker. Ze hoopt dat de kijker blijft kijken en ontdekken en in haar werk z’n eigen beleving beleeft en die meeneemt in zijn/haar leven. Naast zelf schilderen coacht ze mensen om vanuit hun emotie en gevoel te schilderen.

www.rietjeart.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie