Opening Jaarfeest Mondriaan bij de Pallas Athene School
Opening Jaarfeest Mondriaan bij de Pallas Athene School Pallas Athene

Amersfoort Montessorischool Pallas Athene viert Jaarfeest met Mondriaan 150

Overig Deel je nieuws

Ruim twee weken lang staat Montessoribasisschool Pallas Athene in Amersfoort in het teken van Mondriaan 150. Het Jaarfeest op de Pallas is een bijzonder project. Dit jaar is het thema ‘Mondriaan’, omdat Piet Mondriaan 150 jaar geleden geboren is in onze mooie stad. Het Jaarfeest is op woensdag 14 september feestelijk van start gegaan, en wordt op donderdag 29 september afgerond met een tentoonstelling voor ouders én de onthulling van het Pallas-Mondriaan-schilderij: met alle leerlingen én het team, gekleed in Mondriaankleuren. Want de Pallas, dat zijn wij samen!

Het Jaarfeest Mondriaan 150 is op de Pallas gestart met een voorstelling over Piet Mondriaan, gemaakt door ouders en door leerlingen uit de bovenbouw. Daarna heeft iedereen aan de school – leerlingen en team – samen geposeerd voor het Pallas-Mondriaan-schilderij. Verdeeld over de vakjes op het schoolplein, gekleed in rood, geel, blauw, wit en zwart, maakten de leerlingen en collega’s samen een compositie. Deze compositie is op camera is vastgelegd met een drone. Op de slotdag wordt deze bijzondere foto, gemaakt door fotograaf Geert de Jong (CheeseWorks), feestelijk onthuld. 

Tijdens de projectperiode krijgen alle kinderen verschillende kunstlessen rondom Mondriaan. Daarnaast presenteren de leerlingen op het PallasPodium aan elkaar hoe zij binnen de klas met het thema werken. Als kers op de taart brengen alle twaalf klassen een bezoek aan het Mondriaanhuis in Amersfoort. Het team van het Mondriaanhuis heeft speciaal voor kinderen een mooi programma samengesteld. En hoe bijzonder is het om als Amersfoortse school naar het geboortehuis van Piet Mondriaan te gaan! Op donderdag 29 september sluit Montessorischool Pallas Athene het Jaarfeest af met een echte tentoonstelling voor alle ouders én de onthulling van de bijzondere schoolfoto. 

Het Jaarfeest is georganiseerd door een team van leerkrachten, ondersteund vanuit de Oudervereniging. 

Over Montessorischool Pallas Athene

Montessorischool Pallas Athene is in 1924 opgericht en is gevestigd op De Berg in Amersfoort. De school geeft onderwijs aan circa 300 leerlingen. De klassen zijn ingedeeld in 12 heterogene groepen. De onderbouw bestaat uit 4 klassen met de groepen 1-2. De middenbouw bestaat uit 4 klassen met de groepen 3-4-5 en de bovenbouw bestaat uit 4 klassen met leerlingen uit groepen 6-7-8. In iedere klas is een kind dus een keer de jongste, de middelste en de oudste. Er wordt gewerkt met doorlopende leerlijnen. 

Met een team van circa 30 professionals – bestaande uit leraren, leerkrachtondersteuners en onderwijsondersteunende collega’s – zet de Pallas zich in voor modern Montessori-onderwijs. Het uitgangspunt ‘Leer mij het zelf te doen’ staat daarin centraal.

Montessorischool Pallas Athene maakt deel uit van Stichting Monton. De negen scholen van Stichting Monton verbinden zich door het werken vanuit de principes van Maria Montessori.

advertentie
advertentie