'Vier de schepping' is het thema van de samenzangbijeenkomst in de Westerkerk.
'Vier de schepping' is het thema van de samenzangbijeenkomst in de Westerkerk. Foto: Embert Messelink

Samenzangbijeenkomst ‘Vier de schepping’

Overig Deel je nieuws

‘Vier de schepping’ is het thema van de samenzangbijeenkomst onder leiding van organist Jaap Zwart, die de Amersfoortse Westerkerk op zondagmiddag 2 oktober organiseert. De Westerkerk sluit hiermee aan bij de periode van de schepping, die van 1 september tot 4 oktober in veel kerken wordt gehouden.

Tijdens deze samenzang worden met name psalmen gezongen op de Geneefse melodieën, aangevuld met liederen uit het Liedboek voor de Kerken en enkele Opwekkingsliederen. Iedereen is van harte welkom om mee te zingen.

Embert Messelink, kerkelijk werker van de Westerkerk: ‘In het christelijke geloof liggen volop aanknopingspunten voor een zorgzaam leven met de schepping. Door deze zangbijeenkomst willen we allereerst de Schepper van deze prachtige schepping eren. En we willen onszelf al zingend bepalen bij onze eigen rol.’ Messelink zal tijdens de samenzangbijeenkomst een korte overdenking houden.

Jaap Zwart is oud-organist van de Westerkerk en neemt voor deze samenzang weer zijn plek in achter het monumentale Flaes-orgel in de kerk. Aan het conservatorium van Amsterdam is Zwart docent binnen de vakgroep voor het hoofdvak theorie. Als kerkorganist is hij momenteel verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem en de Grote Kerk in Harderwijk.

De Westerkerk is een van de Gereformeerd Vrijgemaakte kerken in Amersfoort, en is het thuis van een bloeiende geloofsgemeenschap van ruim 700 mensen. Het gebouw aan de Dollardstraat ontleent zijn monumentale status aan het Flaes-orgel.

Waar: Westerkerk, hoek Dollardstraat / Lingestraat

Wanneer: zondag 2 oktober, 16:00 – 17:00 uur. Kerkzaal open om 15:30 uur.

Aanmelden: niet nodig

Onkosten: voor onkosten wordt een collecte gehouden

advertentie
advertentie