Het Vijverconcert is uitgegroeid tot een muzikale picknick party
Het Vijverconcert is uitgegroeid tot een muzikale picknick party J J Smulders

Vijverconcert 21 augustus Amfitheater Kattenbroek

Overig Deel je nieuws

een verlangend uitje

Het vijverconcert in het Amfitheater Kattenbroek

Vijverconcert Kattenbroek 21 augustus

Door corona-besmettingen bij onze technici moest het vijverconcert in juni om “5 voor twaalf” worden afgelast.

Na twee jaar uitstel door de pandemie gaat het Vijverconcert in het Amfitheater aan Het Masker in de wijk Kattenbroek Amersfoort nu door op zondag 21 augustus.

Voor de 13e keer organiseren Mary en Jacques Smulders dit unieke muziekfeest dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een ware picknickparty. Zelf snacks e.d. meenemen en het afval weer meenemen.

Het vijverconcert is vrij toegankelijk met hulp van de Buurtbudgetten Kattenbroek / Zielhorst en sponsoring door Expressive Audio Rental Amersfoort.

De band Sixties Generation speelt en zingt bekende hits uit de jaren ’60 en ’70 die voor een groot gedeelte meegezongen kunnen worden.

The Beatles, Stones, The Shadows/Cliff Richard, The Eagles, The Byrds, Status Quo, Medleys van o.a. Fats Domino, Trini Lopez, Bony M, Rock & Roll en hits van nog veel meer grootheden komen langs tijdens het concert

Als gastzanger treedt op entertainer en feelgood zanger Aristakes met een groot repertoire bekende hits van o.a. Niel Daimond en natuurlijk zijn eigen songs

De presentatie is al vele jaren in de ervaren handen van Francis Hazekamp. Gerrit van de Kooij verzorgt als vanouds het geluid.

De optredens zijn nog op de rand van de vijverkade voor het Amfitheater. Er loopt een initiatief van de organisatoren om het enkele jaren geleden afgebroken vijverpodium weer te herbouwen. Een recent gehouden draagvlak-onderzoek door de Gemeente heeft 86% positieve reacties opgeleverd. De Gemeenteraad is nu aan zet om een zak geld te vinden. Het Latei-fonds heeft positief geregeerd met een bijdrage als de gemeente het plan gaat realiseren. 

De herbouw kost een ton en onderhoud verspreid over een aantal jaren € 50.000,-- 

Recent is de architect van de wijk Kattenbroek, met de vijver, overleden. Bhalotra was groot voorstander voor herbouw.

Jacques en Mary Smulders willen als eerbetoon, na herbouw, zijn naam aan het Amfitheater verbinden: Het Ashok Bhalotra Amfitheater

Het vijverconcert 21 augustus start om 14.30 uur. Bij regen wordt verplaats maar de weersvoorspelling is gunstig.

advertentie
advertentie