Mac
Mac Greta Keijzer, Stichting Straydogs Rescue NL

Senior hondje Mac nadert opnieuw een deadline

5 augustus 2022 om 13:07 Overig Deel je nieuws

Mac verblijft tijdelijk in Amersfoort en heeft dringend een baasje nodig.

De nu bijna 10 jaar oude Mac zou in Roemenië naar het gemeentelijk asiel worden gebracht, waar hij waarschijnlijk na een afschuwelijke tijd zou zijn overleden. In Roemenië zitten in dergelijke asielen kleine kennels vol gepropt met honden, die vaak letterlijk moeten vechten om te kunnen overleven. Medische verzorging ontbreekt, in de meeste gevallen.

Stichting Straydogs Rescue hoorde van zijn verhaal en wist vlak voor de deadline een gastgezin in Nederland te vinden voor Mac. Mac bloeide op en ook fysiek werd zijn conditie een heel stuk beter.

Mac werd na een zorgvuldige selectie procedure geplaatst bij een adoptant, een baasje-voor-altijd. In de eerste periode bij zijn nieuwe baasje waren de berichten positief. Wel ontwikkelde Mac hevige jeuk en uit allergietesten bleek dat hij allergisch reageerde op verschillende soorten grassen en andere planten. Zijn baasje zorgde vanzelfsprekend voor behandeling, in overleg met de dierenarts. Maar een paar maanden later liet de adoptant onverwacht aan de stichting weten dat Mac onmiddellijk herplaatst moest worden, of anders moest hij maar inslapen...

De stichting kwam meteen in actie en al snel bleek dat Mac was uitgevallen naar de poes en de kleinkinderen met een duidelijke oorzaak. Mac had enorme jeuk en werd hiertegen nauwelijks behandeld... Als “alternatief” moest Mac 24/7 een kap dragen zodat hij de meest aangedane plekken niet verder zou open krabben... Dit gebeurde op initiatief van het baasje, tegen de adviezen van de dierenarts in.

De stichting plaatste een noodoproep op sociale media om met grote spoed een nieuwe plek te vinden voor Mac. Een plek zonder andere huisdieren, geen kinderen, mensen met ervaring. Niet gemakkelijk te vinden, maar natuurlijk verdient Mac een goede kans. Naar aanleiding van de noodoproep kon Mac gelukkig direct terecht bij een mevrouw met heel veel ervaring met herplaatshonden, in Amersfoort. Mac laat bij haar weer zijn aanhankelijke, dankbare en vrolijke zelf zien! Visite kan hij niet waarderen, maar dat valt goed te managen. Mac krijgt nu immunotherapie en zijn jeuk is zo goed als over.

Toch nadert opnieuw een deadline voor Mac... De lieve mevrouw bij wie Mac nu verblijft kan alleen tijdelijk opvang bieden aan Mac, dat was ook van tevoren bekend. Vanaf het eind van deze maand zal Mac opnieuw een ander thuis moeten hebben. In de juiste omgeving (rustig) en bij een passend baasje (m/v) is Mac een trouw en fijn vriendje.

De stichting zet daarom opnieuw alles op alles: Mac heeft voor de deadline van eind augustus opnieuw een goede plek nodig. Via https://www.straydogsrescue.nl/honden/adoptiehonden-nederland/mac-ter-adoptie vindt u aanvullende informatie over Mac en de contactgegevens van de stichting. Bij wie mag Mac genieten van een fijne oude dag?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie