Afbeelding

De verrassing is bij Corine compleet tijdens gluren bij de buren

Overig Deel je nieuws

Op zondagmiddag 3 juli komt Corine van den Berg-Maaskant samen met haar leerlingen spelen in de Pastorie van de geloofsgemeenschap Sint Martinus te Hoogland. Dit is tijdens het event: Gluren bij de buren. Iedereen kan komen kijken en luisteren. Aan de vooravond hadden we een ontmoeting bij haar thuis en zat zij bij binnenkomst al klaar achter haar mooie vleugel. Corine, woont samen met haar man aan de Pastorielaan, waar zij een eigen piano-keyboard-praktijk heeft.

“Wat we op dat moment actueel is spelen we”

Op deze middag doen een aantal leerlingen van jong tot oud hier aan mee en zij vindt het een verrassing hoe dit uit gaat pakken. Het repertoire wat zij laten horen zal bestaan uit muziek dat jongeren aan spreekt en ouderen. Dit kan gaan van Adele, Sting, S10,  naar The Beatles, Queen, enz. Maar ook muziek van Ludovico Einaudi komt waarschijnlijk voorbij. “Ik kan dus niet van te voren zeggen wat er gespeeld gaat worden. Het is dus een grote verrassing wat mijn 20 leerlingen samen met mij gaan en willen spelen”, aldus Corine. Een aantal van hen heeft een beetje drempelvrees en komen gewoon kijken en luisteren en een aantal doen gewoon mee. Wat zij ook mee maakt is dat een aantal leerlingen zichzelf nog niet goed vinden om voor publiek te spelen. Om die drempelvrees te overwinnen probeert zij hen te stimuleren om mee te doen.

“Beter kan eigenlijk niet”

Het een en ander laten zien in de Pastorie vindt zij super leuk en dat dit op deze mooie locatie kan. “Ik ben er hartstikke blij mee, omdat het hier in mijn straat is. Hoe leuk is het om in je eigen omgeving iets te doen. Ik leer daardoor nu ook buurtbewoners kennen, omdat ik altijd onderweg was voor mijn werk.” Inmiddels heeft zij De Pastorie gezien van binnen en zij vindt het een mooie plek, waar zij samen met haar leerlingen in gaan spelen. “Ik mis wel in deze ruimte mijn eigen vleugel, want dat is wel een lastig dingetje, want ik ben verwend met dit instrument.” Maar zij vindt het prachtig dat Gluren bij de Buren hier in deze ruimte kan, want samen met twee akoestische piano’s en een elektrische piano gaat het een mooi verrassend optreden worden. Op deze middag gaan er jongeren optreden en enkele volwassenen en misschien ook jongeren die net een paar maandjes les hebben.  Nu na ruim 2 jaar coronatijd heeft zij en haar leerlingen er enorm veel zin in, omdat niets door kon gaan. Tot slot geeft zij de reactie: ”Nu gaan de deuren er wel voor open en hoe mooi is dat! Ik ben er klaar mee en wil nu wel eens wat doen en dat gaat nu gebeuren.” 


Een Verrassende piano-mix 
Tot slot staat op youtube een Verrassende piano-mix van Corine van den Berg. Ga naar: https://www.youtube.com/watch?v=Q3ptzrjPqiA en laat je je verassen!

Aanvangstijden en meer info

De verrassende pianomix optredens in de pastorie zijn om  13:00, 14:30 en 16:00 uur

Meer informatie over haar muziekpraktijk vindt je op haar site: https://www.keyboardmiddennederland.nl/

advertentie
advertentie