Afbeelding

Gewoon In de Wijk Samen: GIDS in Schothorst

Overig Deel je nieuws

Gewoon In De wijk Samen – GIDS organiseerde donderdag 9 juni een goed bezochte bijeenkomst over wat GIDS is en wat ouderen in Schothorst eraan kunnen hebben.

Bij de Koperhorst verzamelden zich ruim dertig geïnteresseerde buurtbewoners. Zij werden ontvangen met koffie, thee en lekkers, en met veel informatie. “GIDS is er voor u!”, zo vertelde Evelien van Dijk, de bestuurder van de Koperhorst, initiatiefnemer van het project GIDS. Zorgmanager Liane laat het Ogenblikje zien, met bonnen die gebruikt kunnen worden bij alle partners in het GIDS project. Met deze bonnen kunnen bewoners van de wijk gemakkelijker een keer bij de Koperhorst over de vloer komen voor een maaltijd of een kop koffie. Ook kunnen zij desgewenst thuis in gesprek gaan over zaken die te maken hebben met ouder worden, zelfstandig blijven en hulp daarbij. Collega’s Oege en Annelies vertelden over hun ervaringen in de wijk met deze gesprekken en hoe zij de weg kunnen wijzen bij alle verschillende vragen die er leven over ondersteuning en zorg.

De andere GIDS partners zijn uiteraard ook aanwezig. Praktijkondersteuner Marlies Koelewijn van huisartsenpraktijk Sagenhoek, apotheker Mark Slager van apotheek Schothorst en Anneloes van MTC Fysioclub leggen aan aanwezigen uit hoe die gebruik kunnen maken van hun inbreng in GIDS. De bonnen uit het OgenBlikje, het ‘blikje aandacht’, kunnen mensen inzetten voor onder meer een gesprek bij huisarts of apotheker, en een gratis fysiocheck. Met een korte demonstratie maakte fysiotherapeute Marloes duidelijk hoe MTC eenvoudig in beeld brengt of er reden is om te werken aan bij voorbeeld voorkomen van vallen. Met de bon uit het Blikje kunnen buurtbewoners deze, en andere punten die belangrijk zijn om zo prettig mogelijk te bewegen en te leven, laten testen en bespreken.

Tijdens de nazit gingen de GIDS partners in gesprek met de aanwezigen. Veel buurtbewoners hebben vragen over ouder worden en voorzieningen: waar kunnen zij blijven bewegen? Hoe kan een apotheker helpen bij overzicht houden over gebruik van verschillende pillen? Wat kan er als iemand meer hulp wil vragen voor een partner? Over al dit soort vragen, kunnen bewoners in gesprek gaan en concrete ondersteuning krijgen met de bonnen uit het OgenBlikje.

Wilt u ook een OgenBlikje ontvangen? Neem contact op met Oege of Annelies via de Koperhorst: (033) 4726214

Heeft u deze bijeenkomst gemist en zou u graag een volgende keer komen? Een volgende bijeenkomst over GIDS wordt gehouden in september, bij de Koperhorst. U bent van harte welkom!

advertentie
advertentie