Afbeelding
Vakfoto van der Beek, Wapenveld

Veelzijdig organist keert terug naar Westerkerk voor samenzang

Overig Deel je nieuws

De Amersfoortse Westerkerk organiseert op zondagmiddag 26 juni een samenzang met organist Jaap Zwart. Centraal staat het thema ‘Groot is uw trouw’. Er worden met name psalmen gezongen op de Geneefse melodieën, aangevuld met enkele andere liederen. Iedereen is van harte welkom om mee te zingen.

Jaap Zwart is oud-organist van de Westerkerk en neemt voor deze samenzang weer zijn vertrouwde plek in achter het monumentale Flaes-orgel in de kerk. Dat orgel werd ruim 50 jaar geleden geplaatst. Zwart attendeerde de Westerkerk recent op het feit dat dat jubileum gevierd mag worden. Deze samenzang vloeit daaruit voort.

De samenzang sluit ook aan op het plan van de Westerkerk om op zondagmiddagen gevarieerde bijeenkomsten te beleggen. Zwart en de Westerkerk hebben de wens om de samenwerking te continueren en een aantal keren per jaar een samenzang te organiseren.

Jaap Zwart (1955) groeide op in een muzikaal gezin. Zijn eerste muziekonderricht ontving hij van zijn vader Jaap Zwart (1924-2001), destijds ook organist in de Westerkerk. Aan het Amsterdams Conservatorium studeerde Jaap piano en orgel. Met het hoofdvak Theorie der Muziek sloot hij zijn studie af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het conservatorium van Amsterdam is Zwart docent binnen de vakgroep voor het hoofdvak theorie. Als kerkorganist is hij momenteel verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem en de Grote Kerk in Harderwijk.

De Westerkerk is een van de Gereformeerd Vrijgemaakte kerken in Amersfoort, en is het thuis van een bloeiende geloofsgemeenschap van ruim 700 mensen. Het gebouw aan de Dollardstraat is al sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog in gebruik. De monumentale status ontleent het gebouw aan het Flaes-orgel.

Waar: Westerkerk, hoek Dollardstraat / Lingestraat

Wanneer: zondag 26 juni, 16:00 – 17:00 uur. Kerkzaal open om 15:30 uur.

Aanmelden: niet nodig

Onkosten: voor onkosten wordt een collecte gehouden

advertentie
advertentie