Afbeelding

Clinic voor jubilerend MIA

Overig Deel je nieuws

Op 12 mei vierde korfbalvereniging MIA het 75-jarig bestaan. Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort overhandigde de vereniging daarbij een tegoedbon voor een jeugdclinic door de internationals van TeamNL. 

Eigenlijk was het vorig jaar al zover, maar door de coronapandemie moest MIA de viering van het jubileum een jaar uitstellen. In 1946 werd MIA opgericht door A.A. Verschoor, een leraar aan de MULO op de Leusderweg. De naam van de vereniging verwijst naar die band met de school: MIA is een afkorting van Mulo In Actie. Inmiddels is MIA uitgegroeid tot een van de grootste korfbalclubs in Midden-Nederland, met ruim 400 leden, verspreid over 22 jeugdteams en 11 seniorenteams. Burgemeester Bolsius kwam zelf naar de jubilerende vereniging; hij liet weten weliswaar geen enorme korfballiefhebber te zijn, maar als voorzitter van de Vereniging Sport en Gemeenten en bestuurslid van de Stichting Waarborgfonds Sport is hij wel een sportliefhebber. Bij de jubileumreceptie van MIA sprak hij bovendien zijn waardering uit voor de brede inzet van de accommodatie aan de Schothorsterlaan: “MIA heeft een eigen trimclub op de zaterdagmorgen en heeft een vaste plek op het sportterrein gecreëerd voor padel en beachvolleybal. Heel bijzonder is dat er ook trainingen speciaal voor nieuwkomers in Nederland worden georganiseerd om hen verder te helpen in de maatschappij en wellicht een plek te geven in een van de seniorenteams.” Naast korfbal, tennis en padel kunnen sporters op het complex aan de Schothorsterlaan overigens ook terecht om te tennissen en op de zaterdagmorgen om te trimmen. Overdag staat het clubhuis niet leeg, want dan is het een buitenschoolse opvang: een sport-bso van Partou.

Bruisende, sportieve vereniging

“MIA is organisatorisch een sterke vereniging,” merkte Bolsius op in zijn toespraak. “Een vereniging die graag wil ontwikkelen, niet alleen in de sport, maar ook als vereniging.” Ter afsluiting van zijn toespraak overhandigde de burgemeester een oorkonde van de stad Amersfoort aan de jubilerende vereniging. Met die oorkonde feliciteert het college van burgemeester en wethouders MIA met het 75-jarig bestaan. “Een bruisende, sportieve vereniging met goede prestaties van senioren- en jeugdteams, gezellige sfeer en vele activiteiten. Sinds 12 mei 1946 een begrip in de regio Amersfoort!”

Het bleef niet bij die oorkonde, want de burgemeester overhandigde aan voorzitter Coen Staal ook nog een waardebon voor een clinic door de internationals van TeamNL. Die clinic, bedoeld voor de jeugdteams van MIA in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. De burgemeester mocht zelf ook iets in ontvangst nemen; Staal overhandigde hem het eerste exemplaar van een speciale jubileumeditie van clubblad Actie.

Jubileumfeest

Naast de officiële receptie op 12 mei, de exacte verjaardag van de vereniging, is er ook nog een groot jubileumfeest gepland voor alle leden en oud-leden van de vereniging. Dat jubileumfeest vindt op zaterdag 25 juni plaats.

Afbeelding
advertentie