Afbeelding

111 jaar Orkestvereniging Amersfoort: een muzikale tijdreis

Overig Deel je nieuws

Op 21 mei 2022 zal het orkest het 111-jarig bestaan vieren met een bijzonder concert in Flint Theater met muziek én beeld. Een concert waarin niet alleen muzikaal teruggekeken wordt in de tijd, maar ook zaadjes geplant worden voor de toekomst.

Het orkest maakt met het publiek een reis door de geschiedenis in een aantal ‘muzikale vensters’: live gespeelde muziekfragmenten begeleiden een visuele presentatie van mijlpalen in de geschiedenis. Daarbij wordt de geschiedenis van het orkest afgewisseld met belangrijke gebeurtenissen in de algemene geschiedenis. 

Het belooft een afwisselend avondje uit te worden met romantische muziek van Svendsen, het eerste deel uit de beroemde symfonie van Beethoven, opzwepende volksmuziek van Dvorak, epische filmmuziek van John Williams (Star Wars) en het aangrijpende Nimrod uit de Enigma Variaties van Elgar. Maar ook een Serenade voor Orkest van Elisabeth Kuyper om het vrouwenkiesrecht in 1919 te vieren, muziek van onze eredirigent Jan Felderhof, muziek van Hendrik Andriessen en als klap op de vuurpijl drie nieuwe stukken, speciaal voor deze gelegenheid geschreven door drie jonge componisten: Boyan, Floris en Roemer. Zij werden gecoacht door Anne-Maartje Lemereis en Remy Alexander van Stichting in de Knop.

Studio Corderius (een leerlingenproject van het Corderius College) maakte bij elk muzikaal tijdvenster een beeldverhaal.

Datum: zaterdag 21 mei 2022

Locatie: Flint Theater - Amersfoort  AFAS-zaal (ingang via Walikerstraat of Coninckstaat)

Tijd: 20.00 uur (deur Flint open 19.00 uur, zaal open 19.40 uur)Kaarten (inclusief pauzedrankje) voor dit concert kunnen uitsluitend in de voorverkoop worden gekocht via https://digitalekaartverkoop.nl/evenement/jubileumconcert-orkest-vereniging-amersfoort-110-jaar/

advertentie