Afbeelding

Expositie Natuur in Rietveldpaviljoen

Overig Deel je nieuws

Kleine en grote kunstenaars van Scholen in de Kunst sluiten het seizoen af met een grote expositie in het Rietveldpaviljoen. Aan de hand van het thema natuur hebben alle beeldende cursisten op eigen wijze aan dit thema vormgegeven. Het verrassende, inspirerende resultaat is te zien van 20 mei t/m 6 juni. Gratis toegankelijk.

Natuur. De één is dol op wilde bloemen, de ander loopt het liefst op een verlaten strand. Je blik valt op dauwdruppels die in een spinnenweb hangen, de donkere wolken die een storm aankondigen of de paarse kringen van een olievlek op water. Wie je het ook vraagt bijna iedereen heeft iets met natuur. Een prachtig thema dus om je door te laten inspireren.

Cursisten van 6 t/m 88 jaar, die een beeldende cursus volgen bij Scholen in de Kunst, zijn ermee aan de slag gegaan. Geïnspireerd door hun docenten, medecursisten en het werk van beroemde kunstenaars, hebben zij een kunstwerk gemaakt. Van sculptuur tot schilderij. Van keramiek tot textiel. Van ets tot sieraad. Iedereen is welkom om dit natuurschoon te komen bewonderen.

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 20 mei t/m maandag 6 juni 2022 en wordt op vrijdag 20 mei om 16.00 uur feestelijk geopend. Woensdag 1 juni om 20.00 uur vertellen docenten over natuur in hun werk. Tweede pinksterdag, maandag 6 juni, is er om 15.00 uur een gezellige afsluiting.

Datum: vrijdag 20 mei t/m maandag 6 juni 2022 
Plaats: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8, Amersfoort 
Open: donderdag t/m zondag, 12.00 – 17.00 uur 
Toegang: gratis

advertentie