Kirsten Paoline König, ooit begonnen in de Amersfoortse Krommestraat, is al twintig jaar smaakmaker in het boekenvak, getuige de vierde nominatie op rij voor Boekverkoper van het Jaar.
Kirsten Paoline König, ooit begonnen in de Amersfoortse Krommestraat, is al twintig jaar smaakmaker in het boekenvak, getuige de vierde nominatie op rij voor Boekverkoper van het Jaar. Eigen foto

Amersfoortse Kirsten König genomineerd voor ‘Boekverkoper van het Jaar’

29 april 2022 om 17:14 Overig

AMERSFOORT Amersfoortse Kirsten Paoline König van De Kinderboekwinkel in Amsterdam is genomineerd voor de titel ‘Boekverkoper van het Jaar’.

Voor de vierde keer staat König op de longlist die door Stichting Elspeet, een organisatie voor professionals in het boekenvak, wordt gemaakt.

De boekverkoper is niet alleen verantwoordelijk voor de samenstelling van het assortiment, maar ook alle social media: ,,Ik help met heel veel plezier klanten op de vloer in De Jordaan, maar maak ook malle boektok-filmpjes voor TikTok. Je kunt me bovendien zien in ons maandelijkse programma Lees LIVE op het instagram-account @dekinderboekwinkel en in live uitzendingen met vertaler en co-host Maria Postema, waarin we geen enkel aspect van het boekenvak onbesproken laten.”

Vijf boekverkopers met de meeste stemmen halen de shortlist. Stemmen via deze website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie