Afbeelding
politie.nl/Google Maps

Scooterbestuurder rijdt door na serieuze aanrijding en scheldpartij

28 april 2022 om 12:05 Overig

AMERSFOORT Een vrouw (65) uit Amersfoort ging zaterdagmiddag 26 maart de stad in voor wat inkopen, maar belandde in het ziekenhuis met een aantal complexe botbreuken. Een jongen op een scooter reed haar namelijk aan en in plaats van te stoppen en zich om haar te bekommeren, reed hij door.

De aanrijding vond rond 16.15 uur. De vrouw kwam aanfietsen vanaf de rotonde met de Stier en stapte net voorbij de kruising van de Kamp en Achter de Kamp af om naar de winkels te gaan. Ze wilde te voet oversteken naar de linkerkant van de straat. Achter haar reed een jonge man op een snorscooter en die reed haar aan tijdens het oversteken. De vrouw kwam hard op straat terecht. Maar die jongen op de snorscooter bleef overeind én reed gewoon door. Hij riep nog wel in het Marokkaans dat ze moest opdonderen en reed vervolgens door richting de Kamperbinnenpoort. De vrouw bleef ernstig gewond op straat achter.

De eigenaar gaf aan dat er meer mensen gebruik maken van de scooter en hij kon niet vertellen wie er die middag op gereden heeft

Omstanders belden 112 en de vrouw werd met een ambulance opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hoe ernstig ze gewond was geraakt door de botsing. Ze heeft een aantal complexe botbreuken; in haar enkel, spaakbeen, schouderblad en pols. Ze is meerdere keren geopereerd en heeft twee weken in het ziekenhuis gelegen.

EIGENAAR WEET NIET WIE Eén van de omstanders heeft ook nog het kenteken van de snorscooter weten te noteren. Daardoor kon de politie de eigenaar van de snorscooter achterhalen. De snorscooter die agenten op dat adres aantroffen was met zekerheid dezelfde als bij de aanrijding. Alleen de eigenaar van snorscooter komt niet overeen met het signalement van de bestuurder die er tijdens de aanrijding op zat. De eigenaar gaf aan dat er meer mensen gebruik maken van de scooter en hij kon niet vertellen wie er die middag op gereden heeft.

SIGNALEMENT De scooterrijder heeft een licht getinte huid, fors postuur en was zo’n 18 tot 25 jaar oud. Hij heeft tevens zwart, krullend haar en aan de zijkanten opgeschoren. Hij droeg een  blauwe jas met capuchon (de bovenste helft blauw, onderste helft donkerder blauw), een zwarte broek, donkerblauw-witte sneakers. De snorscooter waar hij op reed was een Piaggio C25 met een beenkleed, om de benen droog en warm te houden.

De politie hoopt dat lezers deze jonge man kennen die op de Kamp in Amersfoort een vrouw van 65 heeft aangereden. Alle informatie is welkom via dit digitale tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie