Zoek-het-zelf-maar-uit is passé

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - De Computervakman gaat door waar de zogenoemde dozenschuivers en internetaanbieders het compleet laten afweten. En dat is het installeren van de software plus onderhoud en reparatie van desktops en laptops aangevuld met de aanleg van een waterdicht draadloos netwerk voor bedrijven en particulieren. „Ik bied de service die het vermaledijde ICT-cultuurtje van zoek-het-zelf-maar-uit laat liggen."

Dit zegt Marcel Geenen. Ruim dertien jaar geleden begon hij met zijn bedrijf Computervakman. Zonder schroom vertelt hij dat de serviceverlening in de wereld van de ICT niet of nauwelijks is veranderd sinds hij in 1987 zijn eerste computer kocht. „Ik kreeg een kartonnen doos in mijn handen en ik mocht het allemaal zelf uitzoeken", weet Geenen. Het eigenhandig installeren, repareren en het bijhouden van de techniek, software en applicaties bleek de opstap naar zijn ondernemerschap. „Ik werd door steeds meer bedrijven en particulieren ingeschakeld voor het verlenen van deze service. En dat is mijn core business geworden naast de verkoop van computers, randapparatuur en accessoires."

Geenen werkt nauwgezet zodat klanten tijdens het werken op de computer niet onnodig worden verrast door een bug, ofwel een fout in een computerprogramma of website, waardoor het zijn functie niet volgens specificaties kan vervullen. „Voor het adequaat installeren van de software en alle updates is tijd en geduld nodig", aldus Geenen. „En dat geldt voor nieuwe en bestaande computers. Voor de bestaande computers is het noodzakelijk dat ik de computer eerst virusvrij maak, voordat ik de data van de computer overhevel naar mijn dataopslag. Daarna begin ik met het volledige installeren. Bovendien adviseer ik om GData Internet Security op de harde schijf te laten zetten. Als dat eenmaal achter de rug is, installeer ik de computer bij de klant thuis en sluit deze aan op de randapparatuur inclusief tablets, mobiele telefoon en de draadloze internetaansluiting."

Het zijn drukke tijden voor de Computervakman. Op 8 april stopt Microsoft met de technische ondersteuning van Windows XP en de automatische beveiligingsupdates. Bovendien is vanaf die datum Microsoft Security Essentials voor Windows XP niet beschikbaar. Als men na het beëindigen van de ondersteuning Windows XP blijft gebruiken, zal de computer gewoon blijven werken, maar is de kans groot dat deze kwetsbaarder is voor allerlei virussen. „En dan heb ik het nog niet eens gehad over compatibiliteitsproblemen doordat fabrikanten van software en hardware zich op nieuwere Windows-versies richten. De ICT-cultuur van zoek-het-maar-uit blijft maar voortduren. En aan het aantal opdrachten is duidelijk te zien dat particulieren en bedrijven gelukkig de weg naar de Computervakman snel weten te vinden."

De Computervakman

De Boeg 20

3823 TM AMERSFOORT

www.decomputervakman.nl

info@decomputervakman.nl

Tel. 033-4701475.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie