Kinderergotherapie Gooi en Eemland voltooit kwaliteitsaudit

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

Birgitte ten Hoven en Toeteke ten Kroode van Kinderergotherapie Gooi en Eemland zijn de eerste kwaliteit geregistreerde kinderergotherapeuten in Nederland. Zij hebben op 13 februari met goed gevolg de kwaliteitsaudit afgelegd.

De kinderergotherapiepraktijk begeleidt kinderen die bijvoorbeeld problemen hebben met de fijne motoriek, het schrijven, het uitvoeren van kleutervaardigheden zoals kleuren en knippen, maar ook concentratie, planmatig werken en prikkelverwerkingsproblemen (sensorische informatieverwerking). Hierdoor kunnen kinderen belemmerd worden in hun dagelijkse handelingen zowel thuis, op school, als in de vrije tijd.

De praktijkeigenaren Birgitte ten Hoven en Toeteke ten Kroode zijn aangesloten bij een landelijke stichting voor kinderergotherapie praktijken, KETP. Dit is een stichting die kinderergotherapie landelijk meer op de kaart zet, maar vooral ook inzichtelijk maakt welke kwaliteit geleverd wordt door de aangesloten praktijken.

Om de kwaliteit die geleverd wordt ook aan de zorgverzekeraars aan te kunnen tonen, heeft de stichting KETP in samenwerking met de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland een kwaliteitsaudit opgesteld. Op 13 februari 2014 hebben Birgitte ten Hoven en Toeteke ten Kroode deze audit laten uitvoeren. Als eerste in heel Nederland hebben zij aan kunnen tonen dat zij aan alle kwaliteitscriteria voldoen.

Op vrijdag 7 maart hebben zij hiervoor officieel het certificaat uitgereikt gekregen. De praktijkhouders zijn blij dat zij nu kunnen aantonen welke kwaliteit zij leveren in de begeleiding van kinderen en hun ouders en omgeving.

Kinderergotherapie Gooi en Eemland heeft twee vestingen: in Amersfoort (Vathorst) en in Eemnes (GHC De Driesten).

Voor meer informatie: www.kinderergotherapiegooieneemland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie