'Ik loop de marathon als vaderdagcadeau'

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

De Stad Amersfoort.nl Dreamteam stelt zich voor

Het De Stad Amersfoort.nl Dreamteam van de ABN AMRO Marathon Amersfoort bereidt zich voor op het hardloopevenement op 15 juni. Zo'n 24 jongeren tussen de 16 en 23 jaar trainen gezamenlijk voor een van de afstanden. Naomi van Burgsteden (23) en Julissa van Velthuijsen (18) stellen zich graag even voor. 

Waarom loop je mee met het Dreamteam?

Naomi: Bijna vijf jaar geleden ben ik mijn moeder verloren tijdens een hardloopevenement (Marikenloop te Nijmegen). Een jaar later, in juni 2009, liep ik mee aan de eerste editie van de Marathon van Amersfoort uit naam van mijn moeder. Nu precies vijf jaar later wil ik weer meedoen. De reden dat ik mee doe aan het Dreamteam is omdat ik heel graag de halve marathon wil lopen en daar kan ik best wat (trainings)hulp bij gebruiken. Door het verlies van mijn moeder heb ik een hele speciale band met mijn vader.

Julissa: Ik loop mee met het Dreamteam Amersfoort omdat ik via een vriendin van mij in aanraking kwam. Ik vind het een leuk initiatief, omdat je zo met z'n allen traint en toewerkt naar een doel!

Wat is je doel op 15 juni?

Naomi: Mijn doel is de Meander Halve Marathon samen met mijn vader. Hij werd afgelopen oktober getroffen door een hersenbloeding, waar hij gelukkig heel goed van is hersteld. Hij loopt de halve en ik loop als vaderdagcadeau met hem mee!

Julissa: Mijn doel is de 10 km te lopen en de finish te halen! De tijd maakt me niet uit, als ik hem maar uitloop.

Waarom raad je anderen aan te hardlopen?

Naomi: Hardlopen is heerlijk. Het is niet alleen gezond, je wordt er ook mentaal sterker van. Vooral in drukke periodes is het lekker om even te gaan lopen. Daarnaast kun je altijd en overal hardlopen zolang je je schoenen maar bij je hebt.

Julissa: Het is een goeie manier om je hoofd leeg te maken; ontspannen terwijl je beweegt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie