Nieuwe winkel Kunst en Design in de Krommestraat

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

Hello there, beautiful things

De nieuwe winkel is een aanwinst voor de toch al zo leuke Krommestraat

een popup store in Kunst en Design in het hart van Amersfoort

Afgelopen zaterdag, 1 maart, opende wethouder Pim van den Berg onze winkel in Kunst en Design. Wij zijn Harry Berens, Paul Berens en Tineke Bosselaar. De winkel zit op een mooie centrale plek in 'het leukste straatje van Amersfoort'. Wij kregen de kans om op nummer 17 een popup store te beginnen doordat het pand sinds december leeg stond. Wij kunnen tot 1 december op deze locatie blijven zitten. In de winkel zijn 3 specialisaties te zien. Harry noemt zijn deel van de winkel 'hello there' en verkoopt retro design artikelen zoals meubelen, verlichting enz. van vnl. Franse en Italiaanse ontwerpers. Het andere deel van de winkel heet 'beautiful things'. Paul verkoopt daar etnische kunst uit alle windstreken maar vooral uit Azië en Tineke haar originele inkttekeningen.

Gelukkige combinatie

Het plan om samen een winkel te starten bestond al langer. We hadden wel een vage voorstelling hoe het zou kunnen worden maar het kwam er maar niet van. Toen wij het pand op nummer 17 voor het eerst binnen liepen hebben we vrijwel meteen een indeling bedacht: links van de winkel de vintage en rechts de schilderijen en etnische kunst. Na een paar weken schilderen, klussen en inrichten was het klaar

Op 1 maart openden wij de deuren en waren we heel benieuwd of dit concept goed zou vallen bij het publiek. Uit de reactie van vrienden, familie en van toevallige voorbijgangers blijkt dat de formule die we van tevoren hebben bedacht bij bezoekers heel goed aan slaat.

Designstoelen, houten maskers en hedendaagse kunst blijken in de winkel moeiteloos, zelfs heel gelukkig te combineren. Het is mooi, warm en stijlvol. De winkel staat niet helemaal vol. Je kunt er rustig dwalen en even stilstaan bij een ontwerp uit een andere tijd, kunst uit de vorige eeuw uit Bali en hedendaagse kunst uit Nederland.

Het is fijn om te horen dat de wethouder en collega ondernemers uit de Krommestraat positief zijn over ons initiatief. We zijn hartelijk ontvangen, overladen met aardige woorden, bloemen en cadeaus.

De winkel is voorlopig geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag en we zijn van plan om dat nog uit te breiden naar zondagen en donderdagavond.

De openingstijden staan op de deur en ook op onze website: www.beautifulinks.com en www.hellotheredesign.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie