'Kwaliteit betaalt zich altijd terug'

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

Ambachtelijke constructie voor optimaal draagcomfort

AMERSFOORT - Aandacht tot in elke detail. Zelfs na de aanraking van een button op haar website, lijkt het wel of de bezoeker een speld hoort vallen. Dit typeert nu exact Kledingreparatie Kattenbroek en Stomerij. Een ondernemend pareltje dat vijf jaar geleden begon met het herstellen van een pantalon en nu is uitgegroeid tot een gerenommeerd atelier.

Het gezicht van eigenaar en vakman pur sang Abuzer Balta vertoont een aanstekelijke glimlach als die memorabele herinneringen weer opwelt. Direct na de opening van zijn bedrijf kon hij namelijk aan zijn eerste klus werken: het herstellen van een pantalon. ,,Een opdracht waarvoor ik toen zeeën van tijd had", blikt Balta terug. ,,Doordat het mijn eerste klant was, heb ik dit herstelwerk kosteloos uitgevoerd." Those were the days, want sindsdien is het aantal opdrachten flink toegenomen. ,,Het leveren van goede kwaliteit betaalt zich altijd terug", weet de ondernemer die het vak op zijn veertiende jaar leerde van zijn ouders en op de modevakschool in de Turkse stad Sivas. ,,Meer dan twintig jaar geleden werd ik getipt door een relatie van een Nederlands modebedrijf. Uiteindelijk kon ik als coupeur aan de slag bij modehuis Claudia Sträter en maakte daar proef- en productiemodellen voor onder meer de internationale catwalk. Sinds ik vijf jaar geleden voor mezelf ben begonnen, is dit modehuis een vaste klant van me. Vandaar dat ik toentertijd investeerde in geavanceerde, industriële machines. Daarnaast word ik door diverse modehuizen en -winkels ingeschakeld voor herstelwerkzaamheden en het pasklaar maken van onder meer pakken, jurken, rokken en pantalons."

Uiteraard is een blik in zijn atelier de moeite waard. Terwijl Sky Radio voor de arbeidsvitamines zorgt, gaan de naalden van de machines als een dolle op en neer door kledingstukken en wordt de laatste hand gelegd aan maatwerkkleding die een paspop om haar witte schouders heeft. Ook de duizenden rolletjes gekleurd garen en het knopenprogramma is indrukwekkend. ,,Dagelijks worden aardig wat kilometers draad gebruikt voor maatpakken voor de particulier of de zakenman", aldus Balta. De pakken maken we op authentieke wijze van prachtigste stoffen en voorzien van talrijke subtiele details. Zoals een slimme flower loop, subtiele after dinner split of handige coin pocket. De ambachtelijke constructie garandeert optimaal draagcomfort. De klant wil zich prettig en zelfverzekerd voelen. Het compliment geeft ons elke keer een voldaan gevoel. Daar doen we het allemaal voor."

Kattenbroek kledingreparatie

Hof der Kolommen 17

3823 EC Amersfoort

TEL. 033-4572477

info@kattenbroekkledingreparatie.nl

www.kattenbroekkledingreparatie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie