'Beter in Beeld' helpt als leren niet lekker loopt

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

Als leren niet lekker loopt, als een blokkade je in de weg zit, als je angstig bent voor een spreekbeurt, toets of examen, of als je gewoon een te vol en druk hoofd hebt: dan kan Anja Jacobs van ‘Beter in Beeld’ bekijken wat er aan de hand is en samen met jou aan de slag gaan. Anja Jacobs (54) uit Amersfoort is een getrainde ‘Beter in Beeld-coach’ en heeft ervaring met kinderen, jongeren en volwassen die vastlopen in het onderwijs of daarbuiten.

Leerlingen denken vaak in beelden en maken bij het zien van een woord een heel verhaal. Omdat bijna al het lesmateriaal in woorden wordt aangeboden, is de lesstof voor deze leerlingen moeilijk te begrijpen en te onthouden. Bij ‘Beter in Beeld’ leren zij in vier tot zes sessies informatie visueel op te nemen, te verwerken en op te slaan. Deze methode is vooral goed voor leerlingen die moeite hebben met informatie ordenen en onthouden, taal (spelling en lezen), rekenen (tafels automatiseren, plus- en minsommen) en bijvoorbeeld klokkijken.

De methode MatriXcoaching, waarin Anja Jacobs ook is gespecialiseerd, helpt het hoofd ´op te ruimen´ zodat alle informatie weer handig en snel terug te vinden is. Daardoor kan nieuwe informatie ook makkelijker worden opgenomen. Iedereen vanaf 6 jaar kan hiervan profijt hebben. Dezelfde methode kan ook gebruikt worden om zelf te leren angsten en problemen te neutraliseren, waardoor je er geen last meer van hebt.

Anja Jacobs kiest ervoor om zoveel mogelijk één op één te werken, ongeacht leeftijd. De persoonlijke hulpvraag staat voorop en is voor iedereen anders. Bij het (gratis) intakegesprek zijn ouders van kinderen aanwezig. Afhankelijk van de vraag wordt een methode gekozen en het aantal sessies vastgesteld. Dat zijn er normaal gesproken niet meer dan zes. Een sessie duurt een uur.

Voor kleine groepen leerlingen uit het voortgezet onderwijs start na de krokusvakantie de training ‘snel leren = leuk leren’. Scholieren kunnen daarna sneller lezen en samenvattingen maken met mindmaps, terwijl ook geheugentechnieken en het plannen van huiswerk aan bod komen.

Anja Jacobs: “Met ‘Beter in Beeld’ richt ik mij op iedereen die verder wil komen, zowel in het onderwijs als daarbuiten en die daar kortlopende ondersteuning bij kan gebruiken. Coaching of leerondersteuning kan daarbij het duwtje in de rug zijn waardoor het wèl lukt.”

Nadere informatie en aanmelding via www.bibamersfoort.nl of 06-27003428

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie