Bus: 'Natuursteen natuurlijk'

10 juli 2013 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - Natuursteen is oermateriaal met opmerkelijk veel toepassingsmogelijkheden. Een rondgang door de showroom van Bus Natuursteen is alleszeggend. Op de begane grond toont dit bedrijf prachtige vloeren, wastafels, open haarden en aanrechtbladen voor het interieur en onder andere vijverranden, plus terrastegels voor het aangename buitenleven. Op de verdieping is alle creativiteit en expertise bijeen op het gebied van grafmonumenten en urnen.

Meer dan honderd jaar etaleert steenhouwer Bus Natuursteen haar vakmanschap. Dit familiebedrijf, dat in 2005 verhuisde naar een eigentijds en representatief bedrijfspand op De Isselt, werkt met natuursteen dat afkomstig is uit alle delen van de wereld. „We hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in geavanceerde apparatuur," weet Alex Bus in de ruime showroom van zijn bedrijf te vertellen. „Maar het belangrijkste zijn onze gespecialiseerde vakmensen. Zij vertalen de ideeën van opdrachtgevers in natuursteen dat uitsluitend van topkwaliteit is en voor bewerking is gecontroleerd. We staan bovendien borg voor een uitstekende afwerking en dito service."

De Amersfoortse steenhouwer heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd als het gaat om het fabriceren van grafmonumenten en urnen, al dan niet voorzien van een persoonlijke touch. „In al die jaren heeft deze branche aardig wat ontwikkelingen doorgemaakt," vertelt Bus. „Ondanks dat een nieuw grafmonument binnen de geldende normen moet blijven, zijn er de laatste jaren veel vrijheden gekomen als het gaat om materiaalgebruik, zoals glas en zelfs papier. Ook in de vormgeving kunnen we onze creativiteit voor de opdrachtgever ten volle benutten. Denk aan beelden, guirlandes en omlijstingen. Het ingraveren van portretfoto's in het natuursteen behoort zelfs tot de mogelijkheden. Kortom, het grafmonument van vandaag is wat persoonlijker geworden. Daarnaast is het een trend om in plaats van reguliere teksten als 'Hier rust..' alleen de naam van de overledenen uit het steen te houwen."

Dankzij innovatie en materiaalkennis kan de consument bij Bus Natuursteen ook terecht voor producten voor het interieur. „Steeds meer mensen ontdekken natuursteen voor onder meer natte ruimten en keukens," meent Bus. „In de showroom tonen we onder andere aanrechtbladen in verschillende kleuren. Over het algemeen komt de consument tot de ontdekking dat een dergelijk aanrechtblad niet eens duurder is dan de gangbare materialen. En dat geldt ook voor de natuurstenen badkamers, open haarden, vloeren, wastafels en alle mogelijke natuursteenmonsters. Ook hebben wij een display staan met composietproducten. Dit is een combinatie van natuursteen met hars en quarts. Ten slotte zijn we ook het adres voor maatgesneden terrastegels, tafels, vijverranden, raamdorpels, spekbanden en kunstwerken. En om de cirkel rond te maken, hebben we alle onderhoudsproducten. 'Natuursteen natuurlijk', zeggen we altijd. Mensen ontdekken het natuurlijk steeds meer."

Bus Natuursteen B.V.

Nijverheidsweg-Noord 57

3812 PK  Amersfoort

033 461 31 09

www.bus-natuursteen.nl

info@bus-natuursteen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie