Wijziging locatie en tijd Muurhuizenconcert van pianist Willem Brons

Ondernemend

AMERSFOORT - Door onvoorziene omstandigheden moet het Muurhuizenconcert van pianist Willem Brons op zondag 16 juni uitwijken naar een andere locatie. Het concert zal plaatsvinden in de muziekschool van Scholen in de Kunst aan de Muurhuizen 1. Het concert zal ook een half uur later beginnen, namelijk om 11.00 uur.

Na het concert is iedereen welkom in Museum Flehite om de nieuwe tentoonstelling Op het Spoor! gratis te bezoeken.

Willem Brons debuteerde al in 1963 in de kleine zaal van het Concertgebouw en kan terugkijken op een glansrijke carrière. Hij trad regelmatig op met vrijwel alle Nederlandse orkesten en gaf talrijke recitals in grote muziekcentra als Londen, Parijs, Rome, Tokio, Moskou, Berlijn, Hamburg, Antwerpen, Brussel en Praag. Daarnaast vormde hij jarenlang een duo met de bekende zanger Udo Reinemann.

Naast bekend concertpianist is Willem Brons een befaamd docent. Gedurende twaalf jaar gaf hij in Cristofori te Amsterdam een Internationale Masterclass Piano, die groot aanzien heeft verworven. Sinds 1968 is hij verbonden als docent aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij niet alleen piano doceert maar ook kamermuziek en liedbegeleiding.

Op 16 juni zal Brons werken van Bach en Liszt ten gehore brengen. Ook speelt hij het speciaal voor hem gecomponeerde Valse Triste van de Nederlandse componist Kees Olthuis.

Reserveren voor het Muurhuizenconcert is gewenst en kan via tel 033 - 247 11 00 of info@museumflehite.nl. Kosten: € 12,50 incl. koffie en museumbezoek (geen extra korting met Museumkaart).

Aanvang: 11.00 uur (ontvangst 10.30 uur). Het concert vindt plaats in de muziekschool van Scholen in de Kunst, ingang Muurhuizen 1.

Meer informatie: www.museumflehite.nl

advertentie