Het succes van Wereldrestaurant Dara

28 december 2011 om 00:00 Ondernemend

Wereldrestaurant Dara is met haar 250 zitplaatsen binnen en nog eens 130 zomerzitplaatsen op het terras één van de grootste restaurants van Amersfoort. ,,Toch weten we de intieme sfeer goed vast te houden”, vertelt Bakker. ,,Er is genoeg ruimte tussen de tafels en een diner voor twee blijft zodoende een privéaangelegenheid. Verder zijn we er voor zakelijke borrels en diners, maar ook voor een huwelijk of een seminar hebben we ruimte. Onze wereldgalerie organiseert per kwartaal een expositie van een gerenommeerde kunstenaar. Daarnaast is Dara@Night een terugkerende thema avond waarin een ‘wereld’ dj Dara na het diner omtovert in een lounge bar.”

EEMKWARTIER - Wereldrestaurant Dara is inmiddels verankerd in Amersfoort. Na een ongekende start heeft het bedrijf een bijzondere positie in de regio veroverd. ,,De afgelopen twee jaar zijn onvergelijkelijk goed geweest voor ons. We hadden niet durven dromen, dat het bedrijf zo snel zou groeien”, aldus manager Jimmy Bakker.

De keuze voor de Mediterrane, Arabisch en Aziatische keuken is één van de dingen die Wereldrestaurant Dara uniek maken. Onze menukaart bevat gerechten uit landen als Spanje, Libanon, Marokko en daarnaast uit een aantal Aziatische landen. Op de originele menukaart staat een grote diversiteit van kleine gerechten, ook wel mezzes geheten. Tevens is er keuze uit verschillende Tajines en hoofdgerechten. Bakker: ,,Onze chef-kok Stijn Campman en zijn team doen iedere dag opnieuw hun uiterste best om uitgesproken wereldgerechten op het hoogst haalbare niveau aan onze gasten aan te bieden. Naast de keuken onderscheidt Dara zich door de setting. Een modern gebouw met een moderne sfeer van duizend en één nacht, daarmee zijn we een bijzondere ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van de stad.”

Voor 2012 heeft Dara een drukke agenda. ,,Het wordt een belangrijk jaar”, verklapt de manager. ,, De eerste editie van de Maroccan Wining&Dining werd zeer goed ontvangen door onze gasten en meerdere edities zullen dan ook volgen. We zullen ons blijven onderscheiden met Dara@night avonden. Uiteraard zijn we ook aankomend jaar te vinden op de Proef Amersfoort.

Wereldrestaurant Dara

Grote Koppel 5

3813 AA Amersfoort

033 4702302

dara.nl | info@dara.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie