eerlijk vlees

Ondernemend

,,Sinds we vijftien jaar geleden begonnen met de slagerij, verkopen we al onze eigen scharrelrundvlees uit onze eigen wei. Onze weilanden liggen in Limburg, de dieren krijgen alleen natuurlijke voeding. Het rundvlees in onze winkel is dus eerlijk en puur van een dier dat een goed leven achter de rug heeft. Niet voor niets wordt ons rundergehakt nu al tien jaar achtereen met een dikke tien bekroond. Door het vlees van relatief dichtbij te halen, zijn er bovendien geen lange milieubelastende veetransporten nodig.”

AMERSFOORT - Van een Keurslager mag je altijd iets meer verwachten en wat dat is, lees je op de website van Keurslager Rudolf Blom. Iets meer kwaliteit, service, variatie, inspiratie en iets meer recepten. ,,Bij ons kun je altijd terecht voor iets meer zoals voor eerlijk vlees. Dat weten en waarderen onze klanten”, aldus Blom. Eerlijk vlees heeft de toekomst, daarvan is hij overtuigd. ,,Maatschappelijk verantwoord ondernemen is nu een modebegrip, maar wij doen het al voor dat het een hype werd.”

Naast het eigen natuurlijke rundvlees, gaan ze bij Blom alleen voor de allerbeste kwaliteit lams-, kalfs-, en varkensvlees. ,,Kalfsvlees uit ruime loopstallen en lamsvlees van Texel of uit Nieuw Zeeland. Verder hebben we uitsluitend varkensvlees met het zogenoemde milieukeur in onze vitrines liggen. Dit vlees is geproduceerd volgens richtlijnen van Milieukeur, in samenspraak met de Dierenbescherming en Stichting Natuur en Milieu.”

Worst, daar zit van alles in, maar wat, verraadt Blom niet, want dat is het geheim van de slager. Goed is het wel en lekker, want Blom’s rookworst werd al diverse malen nationaal en internationaal bekroond. ,,Ik kan alleen maar zeggen dat de rookworst gemaakt is van de meest verse ingrediënten en minstens twaalf uur gerookt wordt op beuken en eikenhout”, licht hij een tipje van de sluier op. ,,Wij maken 80 procent van onze worsten en vleeswaren zelf in onze eigen worstmakerij en rokerij. En ze worden vervaardigd zonder kunstmatige kleur en smaakstoffen, dat spreekt vanzelf.”

Kant-en-klaar is geen vies woord bij Blom, hij helpt de consument die weinig tijd heeft om te koken, maar wel lekker wil eten, graag een handje. ,,We hebben een breed assortiment soepen”, vertelt hij. ,,Dat gaat van een stevige erwtensoep, tomaat of kippensoep tot een verfijnde bospaddenstoelensoep, maar ook een ouderwets lekker gestoofd sukadelapje met jus is bij ons kant en klaar verkrijgbaar.”

Blom: ,,Ambachtelijk, traditioneel, vakmanschap, maatschappelijk verantwoord dat zijn onze kernwaarden, daarmee en met vriendelijke en vakkundige medewerkers gaan we vol vertrouwen de toekomst in.” Keurslagerij Rudolf Blom

Leusderweg 157

3818 AC Amersfoort

033-4615185

www.blom.keurslager.nl

advertentie