Kaldi Koffie en Thee genieten met grote G

Ondernemend

AMERSFOORT - De eigenzinnige koffie- en theefranchiseketen Kaldi is sinds eind vorig jaar neergestreken aan de Kamp in de binnenstad van Amersfoort. Waar bijna iedereen koffiedrinken tot een nostalgisch genoegen benoemd, heeft Kaldi vanaf het begin een eigenwijze en eigentijdse trendy kijk op koffie en thee. Ondernemer achter Kaldi Amersfoort is gepassioneerd koffieliefhebber Chris Troost.

,,Ondernemen stond al een tijdlang hoog op mijn verlanglijstje, maar ik twijfelde over de branche”, vertelt Troost. ,,Ik maakte kennis met Kaldi op een franchisebeurs en het voelde meteen goed, het leek wel een soort thuiskomen. Ook van hun kant klikte het, ze waren bovendien al langer op zoek naar iemand die in Amersfoort de kar wilde trekken. Met het vrijkomen van dit pand, vielen vervolgens alle puzzelstukjes op hun plaats. Het mooie is dat ik aan de reacties van klanten merk dat ook zij blij met onze komst. Sommigen kennen Kaldi al en vinden het helemaal mooi dat we ‘eindelijk’ in Amersfoort gevestigd zijn, voor anderen is Kaldi nieuw, maar ook zij vertellen mij dat ze eigenlijk al lang op een kwaliteitskoffiezaak als Kaldi zaten te wachten.”

Wat voor de klanten geldt, geldt ook zeker voor Troost zelf. ,,Het is precies zo als ik het me had voorgesteld. Kaldi is een prettige mix tussen een proeflokaal en een winkel. Het ene moment schenk ik een heerlijk kopje koffie en het volgende moment adviseer ik klanten over de aanschaf van een geavanceerde koffiemachine.” Apparaten om je eigen lekkere bakje koffie te zetten worden volgens Troost steeds populairder. ,,Je ziet steeds meer belangstelling voor koffieapparatuur. De consument wil graag zelf het perfecte kopje koffie bereiden en dat kan alleen met een dergelijke machine. Klanten hebben daar ook meer voor over en wanneer ze twijfelen maak ik de vergelijking met een oven. Een oven gebruik je maar een paar keer per week een koffiemachine een paar keer per dag, dat verschil dat wordt vaak vergeten.”

,,Met een kwaliteitsmachine alleen, maak je nog geen goede koffie, daar is een kwaliteitsproduct nodig. Om de kwaliteit van de koffie te waarborgen, brandt Kaldi al haar koffie zelf. Bij de koffiebranderijen van Smit & Dorlas hebben we een eigen brandmeester, die fulltime voor ons aan het werk is.” Thee schijnt een ondergeschoven kindje, maar Troost haast zich te zeggen dat dat zeker niet zo is. ,,We hebben natuurlijk een mooi assortiment en zelf leer ik ook steeds meer over de verschillende soorten en bereidingswijzen. Er is nog veel te ontdekken op theegebied.”

u Kaldi Koffie en Thee

Kamp 10

amersfoort@kaldi.nl

033-2020902

www.kaldi.nl

advertentie