Amersflora

Ondernemend

,,Door het eigen inkoopkanaal kan onze handel scherp geprijsd worden aangeboden. Zelf heb ik nagenoeg geen overhead. Geen groot gebouw, maar kraam en een eenvoudig groencentrum, geen talloze medewerkers, maar wel een ijzersterk en talentvol team. We zijn een slanke onderneming en daar profiteert de klant van.”

AMERSFOORT - De bloemenkraam op het Euterpeplein is een begrip in het leven van veel floraliefhebbers. Twintig jaar geleden verbond ondernemer Fred Sewalt, de naam Amersflora aan de kraam en ongeveer vijf jaar geleden opende hij aan de Ursulineweg 5a in Leusden, net voorbij Eurofleur, een groencentrum. ,,Al mijn handel is dagvers. Ik haal alles zelf via de veilingen van Bleiswijk en Aalsmeer, en koop niets via een grossier”, aldus Sewalt: ,,Alleen zo ben je verzekerd van een dagverse kwaliteit.”

Alles wat groeit en bloeit, heeft de volle aandacht van het Amersflora team. Sewalt: ,,Op het plein ligt de focus op snijbloemen. Veel van onze klanten komen al twintig jaar voor hun wekelijkse of tweewekelijkse bos. Verder hebben we daar een wisselend aanbod kamerplanten en tuinplanten. In het groencentrum verkopen we ondermeer vaste en eenjarige tuinplanten, maar ook bloembollen en potten. Daar maken we verder onze bruidsarrangementen en het rouwwerk en verder bloemarrangementen voor feesten en partijen.”

Service en persoonlijke aandacht zijn bij Amersflora geen loze kreten om klanten binnen te halen. ,,Zoals ikzelf behandeld wil worden, zo behandel ik mijn klanten ook”, vertelt Sewalt: ,,Je bent hier een mens en geen nummer, dat geldt voor de kraam en voor het groencentrum. Je vindt hier geen verplichte looproute, ben je mal, lekker struinen, je bent hier eigen baas, geen verplichtingen. Maar we staan de klant wel met raad en daad terzijde. We lopen mee als iemand iets niet kan vinden, we geven een uitgebreid tuinadvies als iemand daar om vraagt. Ik neem vaak genoeg klanten mee naar mijn eigen tuin en laat ze zien hoe een bepaalde boom of struik er over een paar jaar uit zal zien. Onze service komt uit het hart. We doen niet net alsof we vriendelijk zijn, we zijn het gewoon echt.”

De kerstperiode is, net als de perkgoedperiode en Moederdag, een van de drukste maanden van de het jaar. Sewalt:,,Op de kraam en in het groencentrum hebben we dan natuurlijk een grote collectie kerststukken en een grote variatie groen. En dan de bomen. Het lijkt de laatste jaren wel of de bomen steeds duurder worden, daar doe ik niet aan mee. Betaalbare bomen en ook Nordman van een goede kwaliteit, die koop je bij Amersflora, daar sta ik voor in.”

u Amersflora Bloemen & Planten, Euterpeplein 1, Amersfoort & Ursulineweg 5A, Leusden, 033-4750558, 06-10114884, info@amersflora.nl

advertentie