XMS koestert glasvezelnetwerk

Ondernemend

AMERSFOORT - Provider XMS biedt al haar diensten, internet, telefoon, radio en tv alleen aan via het glasvezelnetwerk. Nu de hele stad Amersfoort op het glasvezelnetwerk wordt aangesloten, heeft XMS haar servicewinkel verplaatst van Vathorst naar het centrum van de stad.

Over een aantal jaren gaat alle informatievoorzienig via een glasvezel netwerk, aldus Jasper Henkelman van XMS. ,,Het glasvezelnetwerk is het netwerk van de toekomst”, vertelt hij: ,,Glasvezel is ontwikkeld om grote hoeveelheden data razendsnel over grote afstanden te transporteren. En dan hebben we het niet alleen over tekst, maar ook over video’s, muziek, tv-uitzendingen, telefoongesprekken en webpagina’s. Een aansprekend praktijkvoorbeeld is het uploaden van je digitale fotoalbum. Veel Nederlanders doen dat en weten hoe lang het duurt voor het hele bestand overgeheveld is, met een glasvezelverbinding gaat dat vier tot twintig keer sneller.”

Voor die snelheid hoef je bij XMS niet meer te betalen dan bij andere aanbieders. ,,Onze tarieven liggen in lijn met de tarieven van kabelaanbieders”, stelt Henkelman: ,,Daarvoor krijg je een supersnelle verbinding, die volstrekt symmetrisch is, dat wil zeggen dat uploaden en downloaden even snel gaat. Verder heeft glasvezel geen last van capaciteitsproblemen. Als iedereen in de straat tegelijkertijd internet, digitale televisie kijkt en belt, dan merk je daar niets van. XMS biedt verder zowel digitale TV als analoge TV aanbieden. Veel huishoudens hebben meerdere Tv-toestellen. Bij ons is geen rompslomp van extra settop boxen noodzakelijk. In de woonkamer kan bijvoorbeeld met een settopbox digitaal worden gekeken met de bijbehorende superieure kwaliteit en de andere toestellen kunnen gewoon analoog blijven.”

In Amersfoort is XMS in Amersfoort geen onbekende meer, landelijk is de provider een relatief kleine speler, maar dat heeft volgens Henkelman alleen maar voordelen ten opzichte van een grote organisatie. ,,We zijn klantvriendelijk en toegankelijker”, stelt hij: ,,Niet voor niets hebben we overal waar onze klanten zitten een lokaal servicepunt, zoals de winkel in Amersfoort. Daar kan iedereen, deskundige en leek, met alle vragen terecht. Verder kunnen klanten in wijken waar de aanleg bezig is, een beroep doen op onze servicemanagers. Wanneer je er echt niet uit komt, dan komen zij langs. Al die zaken zorgen ervoor dat maar liefst 91 procent van onze klanten ons aanbeveelt bij derden, een groot compliment van tevreden klanten waar we enorm mee in onze nopjes zijn.”

u XMS, Zonnehof 2A, Amersfoort, 088-555 2 555, vrijdag 12.00 - 20.00 uur en zaterdag 9.00 - 17.00 uur, www.xmsnet.nl

advertentie