Team Kapsalon Van Gelder jubileert

29 september 2010 om 00:00 Ondernemend

,,Producten die je niet even bij de drogist aanschaft en waarvan de werking net even beter, net even intensiever is. In de salon werken we uitsluitend met Schwarzkopf Professional, een merk met een lange historie op het gebied van haarverzorging. Zij hebben hun lijnen zo uitgebreid dat er voor ieder haartype, maar ook voor ieder huidtype een product is. Verder is een kopje koffie in de salon echt van Douwe Egberts en schenken wij bronwater”, aldus Van Gelder. ,,Belangrijk is ook de veertiendaagse garantieservice. Iedereen die ontevreden is met zijn of haar kapsel, kan binnen twee weken weer bij ons aankloppen. In de meeste gevallen komen we er dan samen uit. Als laatste onderdelen van de service noem ik de Team Membercard dat wij kunnen aanbieden en waarmee je kunt sparen voor kortingen op alle behandelingen en producten. Anders dan bij veel salons, spaart bij ons het hele gezin op dezelfde kaart, dan schiet het sparen tenminste op.”

AMERSFOORT - In 2000 kochten de Van Gelders hun kapsalon aan de Leusderweg. Tien jaar later omvat het kappersimperium van het ondernemersechtpaar vijf kapsalons (Amersfoort (2), Gouda, Dronten, Amsterdam) met 35 kapsters. Goed werkgeversschap en een uitstekende service vormen samen met de Team Kapsalon formule de sleutel van hun succes. ,,Service is belangrijk bij ons”, vertelt Monique van Gelder. ,,Dat uit zich in het werken met professionele producten.”

Veel klanten komen het liefste jarenlang bij dezelfde kapster dat beseft Van Gelder maar al te goed. ,,En tegelijkertijd heb je binnen een kapsalon vaak verloop, daar is dus een spanningsveld”, aldus de onderneemster. ,,Wij proberen daarom zoveel mogelijk in onze medewerkers te investeren. Vooral op het gebied van opleiding, maar zeker op het gebied van vertrouwen. Zo komen bijvoorbeeld al onze salonmanagers uit onze eigen kapsterkweekvijver. Onze werkwijze werpt dus zeker haar vruchten af. Verder is de Team Kapsalon formule een samenwerkingsverband gestart met de Europort Business School in Rotterdam. Daarmee bieden we een echte meerwaarde aan onze medewerkers. Kapsters kunnen nu bij ons in vier jaar tijd een erkend filiaalmanager MBO-diploma halen.”

Vijf kapsalons in vier steden verspreid over het land in de lucht houden, is een behoorlijke uitdaging. Maar een ondernemer staat nooit stil en borrelen de Van Gelders nog van de plannen. ,,De vaktechnische ondergrond van de salons is nu geborgd”, aldus Van Gelder. ,,Nu gaan we verder met het uitbreiden van ons serviceconcept. Straks willen we al onze klanten een digitale nieuwsbrief met de nieuwste trends en aanbiedingen sturen.”

u Team Kapsalon, Leusderweg 224, 033 - 4615827; Cruquius 51, 033-2589661

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie