Oost ontmoet west bij Rujo in Amicitia

22 september 2010 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - Joop van de Bunt begon ooit op de Holland Amerika Lijn (HAL). Zeven jaar lang voer hij de wereld rond. Later streek de zeeman Van de Bunt neer in Nederland, trouwde Ans Hakze telg uit een Amersfoortse horecafamilie en jarenlang was de horeca zijn huis. Maar het reizen zit hem in het bloed en de laatste jaren reisde hij met zijn woondecoraties de braderieën langs. Nu is hij opnieuw neergestreken, in de Amersfoortse koopgoot Amicitia. Daar opende hij onlangs Rujo Woondecoraties een winkel vol oosterse sferen met een westerse touch.

,,Mijn contacten uit Indonesië, India en China stammen nog uit mijn tijd bij de HAL. Toen al handelde ik in meubels uit die streken. Dan kocht ik een aantal dekenkisten een huurde een deel van het ruim van mijn werkgever af. Later op de braderieën verkocht ik veel kleine spullen, nu in de winkel verkoop ik naast decoraties ook groter meubilair. Het meeste wat je hier ziet komt dus het oosten, maar er staan wel een paar westerse items tussen. Zo heb ik fantastisch mooie handgemaakte tafels uit Duitsland staan, die kan ik in iedere gewenste maat leveren. Uit de Oost heb ik veel rieten meubels staan, teakhouten bureaus, lounge sets allemaal naar de laatste trends. Een voorbeeld van die trends zijn de steigerhouten meubels voor buiten, daar heb ik een mooie selectie van staan. Overigens lukt het natuurlijk nooit om alles in de winkel te presenteren, maar klanten kunnen hier op hun gemak meubels uit de catalogus bestellen. ”

Ook met de woondecoraties volgt Van de Bunt de markt. ,,Je moet een beetje kunnen inschatten wat de mensen mooi vinden, gelukkig heb ik daar een goede neus voor”, zegt hij zelf: ,,Met de donkere tijd in het verschiet, is het gezelligheid wat de klok slaat. Daarom staan hier nu kaarsen en windlichten, mooie rieten placemats en schemerlampen. Sfeer daar gaat het allemaal om. Verder is een goed advies erg belangrijk, alles moet een beetje bij het interieur en bij de mensen zelf passen. Daarom kom ik zelfs bij mijn klanten thuis om aan het interieur te proeven en zo mijn advies helemaal op maat te snijden.”

Met zijn 66 jaar is Van de Bunt voor de willekeurige buitenstaander geen standaardondernemer. Zelf moet hij daarom lachten. ,,Leeftijd maakt niet uit, ik bruis nog steeds, ik houd van ondernemen. Het is altijd avontuur, twee maanden geleden wist ik nog niet eens dat ik nu deze winkel zou hebben. En hier doe ik wat ik mijn hele leven al doe, mensen verwennen met mooie spullen een goed advies en een kopje koffie of thee. Dat hoort er allemaal bij, daar houd ik van.”

u Rujo Woondecoraties

Stadsring 162-164 (Amicitia)

06-45199507

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie