Afbeelding
Hans Verhorst/BDU

Hooijer Haarden en Vloeren

Ondernemend

AMERSFOORT - De wooninspiratie begint in de showroom van Hooijer Haarden en Vloeren waar de collectie sfeervol staat opgesteld. De showroom is net verbouwd en ondernemer René Hooijer heeft zijn assortiment uitgebreid met kwaliteitshaarden van Barbas en Bellfires.

Haarden zijn er in soorten en maten of het nu om elektrisch, gas of houtgestookt gaat, inbouw of voorzet zelfs tuinhaarden. Of je nu kiest voor een strakke, gesloten haard met een moderne uitstraling tot een nostalgische open haard je vindt het allemaal bij Hooijer. ,,De keus is enorm en ik kan me best voorstellen dat het de consument wel eens duizelt, daarom hebben we onze showroom zo ingericht dat de bezoekers een goede indruk krijgen van het uiterlijk en belangrijker nog de uitstraling van de haard. Wij hopen ze zo te helpen bij het kiezen van een haard naar hun eigen smaak.”

Hooijer is erg in zijn nopjes met de nieuwe merken die aan zijn assortiment heeft toegevoegd. ,,Barbas staat al sinds 1976 voor kwaliteit, voor onverwoestbare materialen, zoals Corten staal, voor solide constructies en slimme functionaliteit en Bellfires is één van de topmerken van de Europese haardenfabrikant Interfocos. Beide merken hebben de hele scala aan haarden en zijn echt een aanwinst voor mijn onderneming.”

,,Een haard is een sieraad voor de woonkamer en kan bijna overal geplaatst worden”, aldus Hooijer: ,,Iedere woning is anders, maar ik durf te stellen dat ik overal een haard voor heb. Omdat je voordat je een haard aanschaft natuurlijk graag wilt weten welke haard geschikt is, komen wij altijd bij onze klanten thuis. Naast een advies over de soort haard, vertellen we ook waar de haard het beste geplaatst kan worden. Dat plaatsen gebeurt door onze vakmensen en is altijd maatwerk. Vaak gaat het om meer dan een haard, maar maken we er een hele kastenwand omheen, een mooie lijst of zelfs een TV meubel. Allemaal op maat gemaakt en in de kleur die de klant wil. Met een haard in je huis ben je altijd verzekerd van een warme en sfeervolle woonkamer.”

Vloeren is de tweede poot van Hooijer en sinds kort kent de onderneming zelfs een eigen huismerk. Hooijer: ,,HPL parket is ons eigen merk. Het unieke van ons huismerk is dat we planken tot wel vijftig centimeter breed kunnen leveren, dat vind je nergens in Amersfoort. Naast een gigantische keuze in breedtes, is HPL er in verschillende kleuren en bovendien scherp geprijsd.”

u Hooijer Haarden en Vloeren, De Stuwdam 21, Amersfoort, telefoon 033- 47 999 47, info@haarden-vloeren.nl, www.haarden-vloeren.nl.

advertentie