Afbeelding

Alliantie pakt woonfraude aan

18 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De aanpak van woonfraude door woningcorporatie Alliantie heeft dertig woningen opgeleverd voor de woningmarkt.

De Alliantie is eind vorig jaar in de regio Amersfoort gestart met een specialistische afdeling Woonfraude. Doel van deze afdeling is woonfraude opsporen en beëindigen om een eerlijke woonruimteverdeling te bevorderen. De eerste resultaten noemt de woningcorporatie succesvol.

Onder woonfraude verstaat de Alliantie onder meer het onderverhuur/in gebruik geven van de woning, het kraken van een woning en het laten leegstaan of niet bewonen van een woning waarbij de huurder zonder de Alliantie te informeren, elders het hoofdverblijf heeft. Ook onrechtmatig gebruik van de woning valt onder woonfraude, zoals illegale bedrijfsmatige activiteiten (hennepkweek, prostitutie)

De Alliantie heeft meldingen van woonfraude gekregen via via omwonenden, instanties en collega's. ,,Iedereen mag een vermoeden van woonfraude melden. Alle meldingen worden in onderzoek genomen en anoniem behandeld", aldus de corporatie in een persbericht.Vermoedens van woonfraude kunnen worden gemeld via AMF_Woonfraude@de-alliantie.nl of via het contactformulier van www.de-alliantie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie