Afbeelding

Wijkagenten in binnenstad gaan twitteren

11 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERASFOORT - Vanaf deze week kunnen bewoners in de binnenstad en Kruiskamp/Koppel twitteren met wijkagenten in dit gebied. Twitter is voor hen een handig en laagdrempelig middel om online in contact te zijn met bewoners en hen te informeren.

De wijkagenten Miquel Wijna van de binnenstad in Amersfoort, Richard Bos van wijk de Koppel en wijkagent Elbert Spek van de wijk Kruiskamp zullen vanaf veiligheidsinformatie over de betreffende wijken twitteren via account @PolAfoortCentr

Met deze nieuwe twitteraccounts wil de politie bewoners aanvullend informeren over veiligheid in de directe leef- en/of werkomgeving. Ook twitteren zij wijkveiligheidsinformatie- en opsporingsberichten namens andere wijkagenten die in dit gebied werken. Daarmee hoopt het wijkteam in Amersfoort op een toename van de meldingsbereidheid van de inwoners van dit gebied.

In de meeste wijken van Amersfoort twitteren de wijkagenten al. @PolAfoortOost (wijkagenten Eelco Otter en Dennis Hogeveen (voor de wijken Randenbroek, Liendert, Schuilenburg en Rustenburg); @PolAfoortZuid (wijkagenten Gerard van der Grift, Paul Tekstra en Anne van Rekum (wijken Dorrestein, Leusder-, Vermeer- en Bergkwartier) en @PolAfoortNoord (wijkagenten Eric Broere, Peter Drost en Arnoud Mooibroek (Nieuwland, Vathorst, Schothorst, Kattenbroek en Zielhorst). Ook heeft de politie een stadsbreed account, @Politie033. Inmiddels heeft dit account bijna 9000 volgers die gebruik maken van deze extra veiligheidsinformatie.

De twitteraccounts worden niet 24 uur per dag bijgehouden en zijn openbaar. De accounts zijn om die reden niet geschikt voor het melden van (spoedeisende) zaken of verdachte situaties. Het is verstandig om bij spoed en verdachte situaties alarmnummer 112 te bellen. De overige meldingen of voor een afspraak met de wijkagent is het landelijk toegangsnummer van de politie bereikbaar via tel. 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie