Afbeelding
Foto: André van der Velde /BDU

Vragen over winkelinvulling aan het Eemplein

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De fractie Groep Van Vliet wil duidelijkheid van het college over de winkelinvulling aan het Eemplein. Volgens de partij heeft de Vereniging Eigenaren Binnenstad Amersfoort (VEBA) aan de bel getrokken omdat er aan het Eemplein geen ruimte zou zijn voor kleinere winkels.

In schriftelijke vragen aan het college stelt raadslid Raphaël Smit dat Multi-Vastgoed een aantal huurcontracten voor de detailhandel aan het Eemplein heeft afgesloten, waaronder Mediamarkt, Albert Heijn en Xenos. ,,Van de overige winkelruimten is ongeveer de helft verhuurd, voor het resterende deel moeten nog huurcontracten worden afgesloten."

Smit wil van het college weten welke concrete afspraken met de VEBA zijn gemaakt en in welke mate deze afspraken juridisch bindend zijn. Ook wil de partij weten of de ontwikkelaar Multi-Vastgoed op de hoogte was gebracht van afspraken tussen het gemeentebestuur en de VEBA. Cruciaal is de vraag of Multi-Vastgoed bij haar acquisitieactiviteiten juridisch is gebonden aan de afspraken die met de VEBA zijn gemaakt.

Verder wil Groep van Vliet van het college een overzicht van de winkelruimten in het Eemplein waarvoor tot nog toe huurcontracten zijn afgesloten en voor hoeveel winkelruimten nog huurders worden gezocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie