Afbeelding
BDU

'Vallei en Veluwe' nieuwe naam waterschap

7 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/REGIO - 'Vallei en Veluwe' wordt de nieuwe naam van het waterschap dat op 1 januari 2013 ontstaat na fusie van de waterschappen 'Vallei & Eem' en 'Veluwe'. Na het uitschrijven van een prijsvraag voor een nieuwe naam kwam, na loting, André Jansen uit Nunspeet als prijswinnaar uit de bus. Maandag 3 oktober ontving hij uit handen van de beide dijkgraven een bon voor een ballonvaart en een diner voor vier personen.

De waterschappen Veluwe en Vallei & Eem werken ambtelijk samen per 1 januari 2012 en fuseren per 1 januari 2013. In april is de prijsvraag uitgeschreven en ruim 250 personen hebben gereageerd. Gezamenlijk deden zij 306 - soms sterk op elkaar lijkende - suggesties voor namen. Alle ingezonden namen zijn door de gezamenlijke Dagelijks Besturen getoetst aan bepaalde criteria. Zo moest de naam voldoen aan het regionaal geografisch werkgebied en mocht de naam nog niet vastgelegd zijn.

Na deze toetsing is gekozen voor de naam Waterschap Vallei en Veluwe. Deze naam is door 12 personen ingezonden. De winnaar, André Jansen, is superblij. Als motivatie voor zijn inzending gaf hij kort en krachtig aan dat dit in zijn ogen een logische naam was voor het nieuwe waterschap.

Op 1 januari 2012 worden de ambtelijke diensten van de beide waterschappen samengevoegd tot één organisatie. Vanaf maart 2012 is deze organisatie gehuisvest in het verbouwde kantoorpand van Waterschap Veluwe in Apeldoorn. Het pand van het waterschap in Leusden wordt dan niet meer gebruikt. Omdat er formeel nog twee waterschappen zijn met twee aparte besturen, blijven ook de beide namen 'Vallei & Eem' en 'Veluwe' in 2012 nog in gebruik. Op 1 januari 2013 gaat het nieuwe waterschap met één bestuur van start onder de naam 'Waterschap Vallei en Veluwe'.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie