Wethouder Menno Tigelaar en Alliantie-directeur Joan van der Burgt waren aanwezig bij de opening.
Wethouder Menno Tigelaar en Alliantie-directeur Joan van der Burgt waren aanwezig bij de opening. Petra van Schaik

Buurtveld Hogekwartier geopend door bewoners

18 mei 2022 om 09:58 Nieuwbouw

AMERSFOORT Onder een stralende zon, met een ijsje in de hand en heel veel spelende kindjes is woensdag 11 mei het buurtveld aan het Parsifalpad in Hogekwartier (Amersfoort) geopend. Het Mobiele Terras van Indebuurt033 zorgde voor comfortabele stoeltjes en tafeltjes. Wethouder Menno Tigelaar en Alliantie-directeur Joan van der Burgt waren hierbij aanwezig. Tijdens de opening vertelden buurtbewoners volgens een bericht van woningcorporatie De Alliantie dat zij het nieuwe buurtveld ‘mooi vinden en hopen en verwachten dat het goed gebruikt gaat worden.’

,,Bewoners hebben lang op dit Buurtveld moeten wachten. Omwonenden hebben ook meegedacht in het ontwerp. Zij hebben meegedacht over de inrichting. Via een enquête lieten zij weten hoe zij het buurtveld graag willen gebruiken en wat ze wel en niet graag willen in en op het buurtveld”, meldt De Alliantie.

GEEN HANGPLEK Omwonenden wilden graag een mogelijkheid voor ontmoeten en een speelmogelijkheid voor kinderen. En omwonenden gaven ook aan vooral geen hangplek te willen creëren voor jongeren en ook voorkomen dat er door het veld heen gereden kan worden (met fietsen en scooters). Daarna hebben de direct omwonenden hun voorkeur voor een speeltoestel kunnen laten weten. Het speeltoestel ‘de octopus’ had bij de meeste omwonenden de voorkeur.

Er waren behoorlijk wat mensen die zich zorgen maakten over de afwatering, want er stonden aan de rand van het ‘oude’ veld, bij de bestaande bouw van Parsifalpad behoorlijk veel plassen na een regenbui. Dit is verholpen door de aangebrachte drainagesystemen.

Menno Tigelaar, wethouder Wonen: ,,De afronding van Hogekwartier komt steeds dichterbij. Sinds de eerste bouwactiviteiten in 2013 is tussen de bestaande wijken Liendert en Schuilenburg in, het Hogekwartier ontwikkeld en geleidelijk aan steeds meer tot leven gekomen. Met meer dan achthonderd uiteenlopende nieuwe woningen, huur en koop en in verschillende prijsklassen, kent Hogekwartier een gemengde samenstelling.”

,,WDeze openbare ruimte sluit naadloos aan bij de woningen. Op dit mooie buurtveld kunnen kinderen hun hart ophalen en met veel plezier buiten spelen”, voegt directeur van De Alliantie, Joan van der Burgt, toe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie