Bloeidaal in het Amersfoortse deel van het gebied. De natuur geeft een beeld van hoe De Gelderse Vallei er vroeger op veel meer plaatsen uitzag.
Bloeidaal in het Amersfoortse deel van het gebied. De natuur geeft een beeld van hoe De Gelderse Vallei er vroeger op veel meer plaatsen uitzag. Daan Bleuel

IVN natuurexcursie door ‘bloeiend Bloeidaal’

26 mei 2022 om 11:28 Natuur en milieu

AMERSFOORT Het IVN, Instituut voor Natuureducatie, houdt zondag 12 juni een natuurexcursie samen met het Utrechts Landschap. Tijdens deze excursie nemen ze geïnteresseerden mee naar Bloeidaal.

Juni is de eerste zomermaand. Hoe gaat het deze zomer in Bloeidaal? ,,Wel, héél natuurlijk! Of het nu koud en nat is of warm en droog, ook de natuur in Bloeidaal handelt naar eigen inzicht”, schrijven de organisatoren. De gidsen wandelen door dit prachtige gebied dat inmiddels al meer dan twaalf jaar op een dusdanige manier wordt beheerd, dat de natuur maximale kansen krijgt om zich in al haar verscheidenheid te tonen.

Het IVN wil bijdragen aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving.

De excursie is van 14.00 tot 16.00 uur, deelname is gratis, maar honden kunnen niet mee. De start is bij de parkeerplaats Koedijkerweg, ter hoogte van nr. 14. Niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Meer informatie: www.ivn.nl/amersfoort of: natuurexcursies@ivnamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie