Groen direct om ondergrondse en bovengrondse containers moet dumpingen voorkomen, hoopt de gemeente.
Groen direct om ondergrondse en bovengrondse containers moet dumpingen voorkomen, hoopt de gemeente. Gemeente Amersfoort

Containertuintjes als proef tegen dumpingen naast containers

17 september 2020 om 15:53 Natuur en milieu

AMERSFOORT Om afval rondom ondergrondse en bovengrondse afvalcontainers te voorkomen, is de gemeente Amersfoort een proef gestart met de aanleg van tien containertuintjes. Vooral bewoners van Kruiskamp was de rotzooi afgelopen zomer een doorn in het oog.

Planten en bloemen rondom de ondergrondse en bovengrondse containers hebben als voornaamste doel dat mensen er niet langer hun afval dumpen. In het Soesterkwartier komen zeven van die containertuintjes te liggen. Eentje daarvan ligt in de Maasstraat, waar wethouder Kees Kraanen en kinderen van de kinderwijkraad donderdagmiddag samen een containertuintje aanlegden.

De tuintjes zijn niet het enige middel dat het afvalprobleem moet oplossen, benadrukt de gemeente. Zo test de gemeente onder meer ook met de inzet van buurtambassadeurs (premiumlink), extra handhaving en het vaker schoonmaken van de afvallocaties. 

In de eerste helft van volgend jaar wordt gekeken welke middelen het meeste effect hebben gehad. Deze middelen worden dan stadsbreed ingezet op de locaties waar veel (grof)afval naast de containers staat.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie