PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Amersfoorts Jeugd Orkest bestaat 60 jaar

Muziek
Foto: AJO
21 jun 2022, 07:45
Het Amersfoorts Jeugd Orkest viert op 3 juli het zestig jarig jubileum met een feestelijk jubileumconcert in het Leerhotel.
Het Amersfoorts Jeugd Orkest viert op 3 juli het zestig jarig jubileum met een feestelijk jubileumconcert in het Leerhotel.
AMERSFOORT

Het Amersfoorts Jeugd Orkest viert op zondag 3 juli het zestig jarig jubileum met een feestelijk jubileumconcert. Het wordt voor het AJO een dag vol muziek en ontmoeting. In de ochtend zullen twee oud-ledenorkesten onder leiding van de twee voormalige AJO dirigenten Qui van Woerdekom en Peter Vinken terug kijken in de tijd. Die ochtend-repetities zullen rond het middaguur leiden tot twee korte presentaties voor elkaar en alle niet-spelende oud-leden. Dirigent van het eerste uur Qui van Woerdekom zal een compilatie van thematisch materiaal uit zijn vijfentwintig jaar bij het AJO laten horen. Speciaal voor deze jubileumbezetting maakte de Amersfoortse componist/musicus Thijs Borsten de verbindende muziek. Peter Vinken zet het eerste deel uit de vijfde symfonie van Tchaikovski op de lessenaars, aangevuld met toegiften uit de oude doos. 

Om het jubileumjaar te onderstrepen zal het AJO solisten uit eigen gelederen een podium bieden. Oud orkestlid Sanne Berghuis soleert in de Falla’s Jardines de la Sierra de Cordoba en Noëmi Schermann soleert in Gershwin’s feestelijke Rapsody in Blue. Noëmi is een telg uit het AJO huwelijk tussen violist en oud AJO-concertmeester Arpad Schermann e..

Deel dit artikel via:
advertentie