Afbeelding
BDU Media

Politie zoekt getuigen van poging gewelddadige beroving nabij centraal station Amersfoort

13 maart 2023 om 07:44 Misdaad

AMERSFOORT Een 22-jarige man raakte vrijdagmiddag 10 maart rond 13.40 uur betrokken bij een incident nabij Amersfoort CS. De man werd daarbij door drie mannen aangesproken, mishandeld en bijna beroofd. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van het incident.

Het slachtoffer kwam die dag rond 13.40 uur met de trein aan op Amersfoort CS. Toen hij was uitgestapt, werd hij door drie voor hem onbekende personen aangesproken die hem vroegen even mee te lopen. De man deed dat nietsvermoedend. Zij liepen vervolgens langs het station in de richting van de kruising Barchman Wuytierslaan met de Heinsiuslaan. Daar werd de man door het groepje aangevallen en probeerden de mannen hem vermoedelijk te beroven van zijn mobiele telefoon. 

Het slachtoffer werd daarbij met en mes in zijn gezicht geraakt en liep een snijwond op. Doordat er plotseling iemand aan kwam lopen, renden de drie mannen zonder buit weg.

SIGNALEMENTEN

De verdachten hebben het volgende signalement.
Verdachte één is heel klein, hooguit 1,60 meter lang, heeft een licht getinte huidskleur, zwart haar met staartje achterop het hoofd, geblondeerde accenten bij de staart en droeg een lange zwarte Nike jas.
Verdachte twee heeft ook zwart haar, is ongeveer 1,80 meter lang heeft een licht getinte huidskleur en droeg een zwarte ‘North Face’-jas en een zwarte North Face beanie (muts).
Verdachte drie heeft zwart haar, is ongeveer   1,80 meter lang, ook met een  licht getinte huidskleur en hij droeg een lange zwarte ‘Tommy Hillfiger’-jas en ook een zwarte beanie (muts).

GETUIGEN

Mensen die getuige zijn geweest of mogelijk beelden hebben gemaakt van het incident wordne verozhct te bellen met tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Beelden en of tips kunnen via dit digitale tipformulier worden gedeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie