Afbeelding
Foto: NieuwsFoto.nl

Franse jongen in gestolen auto gepakt na achtervolging

25 juni 2022 om 13:30 Misdaad

AMERSFOORT (ANP) - Een minderjarige jongen uit Frankrijk met een gestolen auto is zaterdagochtend vroeg in Amersfoort aangehouden na een achtervolging. Daarbij werd volgens een politiewoordvoerder hard gereden. Ook klapte de Fransman op een stilstaande auto waar nog iemand in zat. Voor zover bekend raakte die persoon niet gewond.

Agenten werden op de auto waarmee de jongen reed gewezen door een kentekenherkenning op de A16. Agenten die de melding binnenkregen vonden het voertuig op de A27. De politie gaf een stopteken om de bestuurder staande te houden, maar die stopte niet, waarna een achtervolging begon. Via de A28 richting Amersfoort leidde die uiteindelijk naar het centrum van Amersfoort.

In de Molenstraat knalde de gestolen auto op de stilstaande auto. De gestolen auto liep daarbij zoveel schade op dat die niet meer met volle snelheid kon doorgaan, zegt de politiewoordvoerder. De jonge verdachte ging te voet verder, maar kon al snel worden opgepakt.

De Fransman is aangehouden voor in ieder geval heling. Gekeken gaat nog worden welke overtredingen tijdens de achtervolging precies zijn begaan, om hem die ook ten laste te leggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie