Afbeelding
Politie.nl

Aanhouding na grote vuurwerkvangst in Amersfoort

3 mei 2022 om 14:12 Misdaad

AMERSFOORT In een pand aan de Nijverheidsweg-Noord is op dinsdagochtend 3 mei ruim 700 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Er is een 43-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Hij zal worden verhoord, meldt de politie.

De politie deed de vondst naar aanleiding van een onderzoek. Bij het betreden van het pand trof de politie meerdere dozen met zwaar illegaal vuurwerk aan. Het ging in totaal om ruim 700 kilo vuurwerk. De politie heeft de partij vuurwerk in beslag genomen en doet nader onderzoek. Het in beslag genomen vuurwerk zal worden vernietigd.

,,Opsporing van vuurwerk heeft onze volle aandacht, net als de verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren. Zwaar vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Om dit te voorkomen, sporen we dit vuurwerk op en pakken we de handel aan. Regelmatig zien we dat zwaar vuurwerk niet op de juiste manier wordt opgeslagen. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag vormen een risico. Je zult maar naast iemand wonen of werken die honderden kilo’s heeft opgeslagen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie