Afbeelding
Politie

Tien drankrijders betrapt: politie gaat vaker controleren

14 april 2022 om 07:42 Misdaad

AMERSFOORT Amersfoortse agenten hebben vrijdag- en zaterdagnacht controles uitgevoerd op alcohol in het verkeer. ,,Juist nu we eindelijk de horeca weer kunnen bezoeken, zijn er toch mensen die lijken te zijn ‘vergeten’ dat rijden onder invloed een misdrijf is... Maar liefst tien (!) mensen liepen in Amersfoort tegen de lamp bij de controles die we steekproefsgewijs in het verkeer doen.”

De komende tijd wil de politie extra aandacht besteden aan alcohol in het verkeer: ,,Dit betekent dus dat wij vaker zullen gaan controleren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.”

Dat iemand met teveel alcohol op niet mag autorijden, is algemeen bekend. Maar de Amersfoortse politie benadrukt naar aanleiding van de controle ook dat een verkeersdeelnemer geen enkel voertuig mag besturen als iemand heeft gedronken: ,,Ook geen fiets, scooter of trekker? We zien veel ongelukken gebeuren waarbij alcohol in het spel is. Soms maakt een enkel drankje al dat je nét te laat reageert en dit kan in het uiterste geval een dodelijk ongeluk veroorzaken. Je bent dus strafbaar als je (teveel) alcohol ophebt, terwijl je achter het stuur zit.”

Op de fiets mag een verkeersdeelnemer maximaal 0,5 promille alcohol in het bloed hebben. Dat zijn ongeveer twee glazen. Op de bromfiets en op de trekker is de limiet 0,2 promille. ,,Dat is nog niet één drankje.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie