De 23-jarige Richard de Jong ontving zaterdag 2 juli de Jongerenonderscheiding van de gemeente Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius.
De 23-jarige Richard de Jong ontving zaterdag 2 juli de Jongerenonderscheiding van de gemeente Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. BAN

Jongerenonderscheiding voor Richard de Jong

4 juli 2022 om 10:06 Mensen

AMERSFOORT De 23-jarige Richard de Jong ontving zaterdag 2 juli de Jongerenonderscheiding van de gemeente Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontving het eerbetoon tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van de badmintonvereniging voor zijn grote inzet en betrokkenheid voor Badminton Amersfoort Noord (BAN).

De Jong is sinds 2012 lid van BAN. Tijdens zijn opleiding aan het MBO sportcollege ROC Midden Nederland werd hij assistent-trainer bij diverse junioren trainingsgroepen en liep hij stage bij BAN. Op dit moment volgt hij een HBO sportopleiding aan de Calo te Zwolle.

Hij groeide door als badmintontrainer en is inmiddels is de vaste trainer voor zowel de dinsdag- als de donderdag BAN juniorengroep en begeleidt hij deze teams ook tijdens de competitiewedstrijden. Hij weet het spelplezier en de technisch vaardigheden op een enthousiaste en deskundige manier over te brengen op jonge spelers. Voor de assistent-trainers is hij een steunpilaar. Hij maakt deel uit van de BAN trainerscommissie.

Ook is De Jong lid van de BAN activiteitencommissie. In deze hoedanigheid helpt hij bij het organiseren en uitvoeren van toernooien, waaronder het Blacklight Toernooi, de Clubkampioenschappen en recreatieve toernooien. Richard wordt enorm gewaardeerd als trainer en sportieve competitiespeler. Daarmee is hij een groot voorbeeld voor veel andere jonge sporters.

Archiefbeeld ter illustratie.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie