5668003_sao03nicasiusspeld.jpg
5668003_sao03nicasiusspeld.jpg Gemeente Amersfoort

Lenaert Nicasiusspeld voor Lex Boon

8 april 2022 om 08:39 Mensen

AMERSFOORT Lex Boon, algemeen secretaris van de Christelijke Muziek- en Showband Juliana, ontving donderdag de Lenaert Nicasiusspeld van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Christelijke Muziek- en Showband en het Groot Muziekoverleg.

Boon werd in 1969 lid van de muziekvereniging Juliana. Al snel werd hij actief als instructeur en secretaris van de Bernhard commissie. In 2008 werd hij secretaris van Juliana, een functie die hij met verve en enthousiasme uitvoerde. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 7 april nam hij afscheid als secretaris van Juliana.

GEWETEN Hij wordt omschreven als ‘het geweten van de vereniging’. Hij kent alle details van huishoudelijk reglement tot statuten. Naast de ledenadministratie verzorgt hij alle secretariaatswerkzaamheden en onderhoudt hij contacten met andere showkorpsen in Nederland. Mede door zijn inzet groeide de vereniging uit tot één van de grotere korpsen in Nederland met jaarlijks een groot aantal optredens, concoursen en taptoes in binnen- en buitenland.

Ruim vijftien jaar was hij voorzitter van het Groot Muziekoverleg (GMO). Hierin participeren besturen van muziekverenigingen en orkesten uit de regio, op uitnodiging van Platform Amateurkunst. Ook hier waren zijn betrokkenheid en inzet van grote waarde. In 2020 nam hij afscheid van het GMO.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie