Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Nico Kamphorst nieuwe gemeentesecretaris gemeente Amersfoort

22 september 2020 om 16:56 Mensen

AMERSFOORT Nico Kamphorst wordt de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de Amersfoortse ambtelijke organisatie. Hij zal de functie die hij vanaf 1 januari al waarneemt, per 1 oktober continueren. Hij volgt daarmee Herke Elbers op, die op 1 januari vertrok.

Het college heeft de afgelopen tijd zorgvuldig nagedacht over het profiel van de nieuwe gemeentesecretaris en heeft geconcludeerd dat Nico Kamphorst heel goed past bij wat ze voor ogen hebben. Er is vooral behoefte aan een gemeentesecretaris die kan bijdragen aan de onderlinge verbondenheid tussen gemeentelijke organisatie, college en raad. 

Lucas Bolsius: ,,De afgelopen maanden heeft Nico Kamphorst de positie van gemeentesecretaris waargenomen. In deze bijzondere periode waarin we allerlei nieuwe uitdagingen het hoofd moesten bieden, heeft hij bewezen dat hij voor Amersfoort de juiste persoon is om leiding te geven aan de gemeentelijke organisatie. Ik ben erg blij dat hij op verzoek van het college heeft besloten deze rol definitief in te vullen. Nico Kamphorst is met zijn jarenlange ervaring als directeur van de gemeentelijke organisatie goed op de hoogte van wat er speelt.”

De heer Kamphorst (60 jaar) werkt bijna 19 jaar bij de gemeente Amersfoort in verschillende functies. Hij begon als hoofd economische ontwikkeling bij de gemeente, werd directeur van de sector stedelijke ontwikkeling en beheer en maakt nu bijna zeven jaar onderdeel uit van de tweehoofdige directie van de gemeente.

De nieuwe gemeentesecretaris zal in samenspraak met het college van burgemeester en wethouders een voorstel uitwerken voor de structuur om de organisatie leiding te geven. Tot die tijd zal de functie van directeur nog niet ingevuld worden.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie